Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор на Руската федерация Юрий Чайка ще бъде гост на българския си колега Сотир Цацаров. Визитата ще се случи през идната седмица.

Във ВКП текат приготовления за посрещането на обвинител № 1 на Русия.

Според "Терминал 3" визитата е още в понеделник. Засега официално съобщение от българскатна прокуратура няма.

През лятото Цацаров бе гост на руския главен прокурор и сегашната визита вероятно е връщане на жеста.

Чайка е споменаван като един от най-овластените хора от близкия кръг на Владимир Путин. Според медии той е основен двигател за преследване на опозицията и враговете на дълговечния президент.

Юрий Чайка е основнен заподозрян в американското разследване за намесата на Русия в американските избори.

Ведомството на Чайка надеждно гарантираше всички необходими репресии и същевременно старателно си затваряше очите при разобличаването на мъченията и убийствата на затворници, при антиконституционните гонения срещу опозицията и инакомислещите в Русия.

Преди две години, когато Путин обяви курс към нормализиране, а най-вече преди година, когато започна политиката на "опека над бизнеса" (принуди го бремето на санкциите), Чайка провъзгласи като приоритет на ведомството защитата на дребния бизнес от необосновани проверки и изнудване. Така "опричният", т.е. антипредприемаческият етап на путинизма окончателно завърши.

Алексей Навални и неговият Фонд за борба с корупцията (ФБК) направиха цял филм за бизнеса и корупционните и картелни връзки на синовете на Чайка. Той обаче не предизвика абсолютно никакъв обществен резонанс в Русия. Обществото не възприемаше главния прокурор като оперен злодей и сметна злоупотребите на синовете му за съвсем умерени.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

В личен план имат да обсъждат

В личен план имат да обсъждат закона Магнитски, а в по-общ план имат да обсъждат рейдърството както от държавата, така и от "нашите" хора

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.