"Барселона" се разправи с "Ювентус" - 3:0 в един от първите мачове от груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците взеха поне частичен реванш за поражението си от Юве в четвъртфиналите на турнира през миналата пролет.

Тогава "Старата госпожа" отстрани Барса след 3:0 и 0:0.

Като цяло двубоят не оправда очакванията - нито като качество, а още по-малко като надиграване. "Ювентус" бе неузнаваемо слаб, особено в атака, а "Барселона" не показа пълния си блясък - просто не се наложи.

Почти през цялото първо полувреме каталунците имаха трудности с организацията на атаките си, тъй като "високата" преса на гостите бе доста ефективна. Пропуск направи дебютиралият за "Барса" в Шампионската лига Усман Дембеле, за когото тимът плати 105 милиона евро на "Борусия" (Дортмунд).

В 45-ата минути обаче геният на Лео Меси блесна при двойно подаване и отличен завършващ удар за 1:0. Това бе първи гол за аржентинеца във вратата на великия Джанлуиджи Буфон.

След почивката пролича, че "Ювентус" няма сили да отвърне. В 56-ата Меси изработи гола на Иван Ракитич, а в 69-ата сам довърши торинците - 3:0.

В другия мач от група D "Спортинг" (Лисабон) нямаше проблеми на терена на "Олимпиакос" - 3:2.

В гр. А "Манчестър Юнайтед" се завърна в лигата с лесно 3:0 срещу "Базел" под проливния дъжд на "Олд Трафорд". Головете забиха Маруан Фелайни, Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд, а лошата новина за Жозе Моуриньо е контузията на Пол Погба.

Изненадата на цялата вечер дойде от Лисабон, където ЦСКА (Москва) би "Бенфика" с 2:1, при това с обрат. Георги Миланов не игра за руснаците. Гостите губеха с 0:1, но само за 8 минути след почивката между 63-тата и 71-вата минута взеха връх и направиха битката в карето много интересна.

Убедителни победи записаха колосите в гр. В. "Пари Сен Жермен" сгази "Селтик" насред Глазгоу с 5:0. По веднъж се разписаха перлите в селекцията през това лято Неймар и Килиан Мбапе, два пъти точен бе Едисон Кавани, а домакините си вкараха и един автогол.

"Байерн" (Мюнхен) пък разби "Андерлехт" с 3:0 у дома.

В гр. С надлъгването между "Рома" и "Атлетико" (Мадрид) завърши 0:0. Най-гръмката победа на първия кръг от тези групи записа "Челси" - 6:0 над "Карабах".

В сряда вечерта са двубоите от другите 4 групи в надпреварата.