Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Строителството на българския участък от „Южен поток“ може да поскъпне до 4,3 млрд. евро вместо предвидените 3,5 млрд. евро, съобщава руският в. "Ведомости". Изданието обяснява сметката с цената за сръбския участък, за който преди ден беше подписан договор за изграждане на стойност 2,1 млрд. евро

"Ведомости" изчислява, че оскъпяването спрямо ноември 2013 г., когато енергийният министър на Русия Александър Новак обяви,  че строителството на „Южен поток“ в Сърбия ще струва 1,7 млрд. евро, е 23,5%.

От „Газпром“ обясняват разликата, че в края на миналата година са били обявили "предварителна сума", а сега тя вече е уточнена и "по-близка до реалността".

В началото на юни в. "Капитал" съобщи, че цената на изграждането на българската част на газопровода е била тихомълком увеличена от 3,5 млрд. евро на 3,8 млрд. евро.

Ключови думи

Коментари

мим

Да не бързаме, има още време.

Деян

"От „Газпром“ обясняват разликата, че в края на миналата година са били обявили "предварителна сума", а сега тя вече е уточнена и "по-близка до реалността". Дайте да поразсъждаване по този цитат. Излиза, че в предварителните разговори "Газпром" ни е показал едно морковче и е подлъгал нашите бунаци да подпишат договора. Сега вади гьостерицата и започва да ни разказва за какво става дума. Утре ще зареди топа, и ще ни обстреля с огнен картеч. И така, докато ни изличи от лицето на земята. А нашите патриотични русофили ще се съсипят от овации. Та нали се пишат "патриоти". Няма друга държава, в която патриотизма да се измерва с предаността към един друг народ. В останалите страни това е оксиморон, у нас - жалка реалност.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.