Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Оборотите в търговията на дребно бележат ръст от 2.4% през юли в сравнение със същия месец на предходната година. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ). 

Традиционно най-много нарастват продажбите на компютри и комуникационна техника ( 20.3%) и лекарства (7.9%). 

Най-голям спад е регистриран при горивата - със 17.1 на сто.

Учудващо намаляват и покупките чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.1%. 

Промишленото производство записва ръст от 4.2% спрямо юли 2016 г., съобщиха още от НСИ.

Първенец е преработващата промишленост - с 6.3%. Производството на метални изделия се е увеличило с 37.7%, а на електронни и оптични продукти - с 19%. Намаление е отчетено при производството на тютюневи изделия - с 26.4%, и производството на облекло - с 11.6%.

От оповестените днес данни на статистиката става ясно, че строителната продукция през юли се е увеличила със 7,9% на годишна база. 

Положителният темп се движи от строителството на сгради, което отбелязва ръст от 15.9%. При инженерното строителство (на инфраструктура) обаче се наблюдава намаление от 0.9 на сто.

Коментари

Икономика в растеж в държава на мафията и без реформи - браво!

Населението устойчиво намалява (особено държавотворният етнос, тоест ние, българите), застарява и се опростачва, преките чужди, пък дори и български инвестиции бележат драматичен спад през тази година, но икономиката цъфти и връзва в държавата на мафията и почти без никакви реформи. Щом имаме такъв прогрес, значи трябва да задържим курса, нали така, КлубЗ? Това, че електронната търговия бележела (учудващо - забележете!) спад е само временно явление - скоро пак ще тръгне да расте - все пак народът богатее, трупа милиони и милиарди и се чуди кое по-напред да си купи или къде по-напред да отиде.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.