Навръх националния празник 6 септември и пред пълни трибуни "Левски" и "Лудогорец" направиха 0:0 в отложен мач от I кръг на Първа лига.

Около 15 хиляди зрители се стекоха на "Герена" за най-посетения двубой в българския футбол от началото на сезона.

Те видяха два червени картона - на Божидар Митрев от "Левски" и на Сисиньо от "Лудогорец". Вратарят на "сините" бе изговен в края на първото полувреме, а бразилецът го последва малко преди края на срещата.

Двата съперника водиха страхотна битка с малко голови положения, крайният резултат е справедлив.

"Сините" десет дни се готвиха без треньора си Делио Роси, който се завърна в Италия, за да прекара паузата заради световните квалификации със семейството си.

Но още от първите минути пролича, че това не им се е отразило. Независимо че "Лудогорец" можеше да поведе още в 7-ата минута, когато Митрев първо изби удар с глава на Абел Анисе, а след това Вандерсон като по чудо не откри резултата.

Играта бе бърза и динамична. "Левски" отвърна с две ситуации пред Жуниор Мапуку, който също бе близо до откриване на резултата. 

В 36-ата минута капитанът на домакините Митрев видя червения картон, тъй като игра с ръка пред пеналта, след като Вандерсон чукна топката край него. 

Малко преди това съдията Никола Попов можеше и трябваше да изгони и играч на "Лудогорец" - Натанаел, който удари умишлено с ръка Антонио Вутов.

След почивката "орлите" опитаха да натиснат, но не успяха. Те така и не създадоха чиста голова възможност, независимо че на моменти имаха териториален превес. Обратно - "Левски" не само се бранеше, а и опитваше да атакува.

"Сините" изнесоха лекция по дефанзивен футбол. Габриел Обертан пък от малък ъгъл смути гостите. 

В 80-ата минута Никола Попов пресилено изгони Сисиньо заради спречкване за топката с Жорди Гомес, а паритетът на терена бе възстановен.Около 120 секунди по-късно вратарят на "зелените" Ренан зрелищно изби топката в корнер след силен и добре насочен удар с глава на Антонио Вутов.

Преди мача официално бе изпратен вратарят Боян Йоргачевич, чиято кариера на "Герена" приключи.

"Левски" за първи път не спечели при Делио Роси - преди това "левскарите" имаха три поредни победи. Но и пак не пусна гол - още никой не е отбелязал на "сините" в ерата на италианеца.

"Лудогорец" записа второ поредно равенство с Димитър Димитров-Херо начело. Идната седвица шампионите ще гостуват в Истанбул в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа, а преди това отново ще играят в София - срещу "Славия".

През уикенда пък "Левски" ще срещне "Ботев" в Пловдив.

Лидер е ЦСКА-София с 16 точки, следван от "Лудогорец" с 15, "Левски" и "Черно море" с по 14 и т.н.