Един от подписалите сигнала на „Протестна мрежа“ срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков, в момента е в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Владо Руменов е получил призовка на адреса, на който живее сина му. Той се е свързал с ресорния следовател за подробности и научил, че търсят за информация всички автори на сигнала.

Следователят обяснил, че не може да изпрати призовки на останалите 12, защото посочените адреси в самия сигнал „не се четат“. Тогава Николай Стайков и Иво Божков от „Протестна мрежа“ сами се обадили и предложили да съдействат на разследващите.

Ние сме използвали информация от изцяло публични източници, затова с готовност се отзоваваме на поканата“, коментира Николай Стайков.

По негова информация обаче разпитите са само за частта от сигнала, свързана с КТБ, въпреки че в документа има данни за нарушения и на Делян Пеевски, и на Николай Бареков.

В 13:00 в сградата влезе Руменов, от 14:00 са поканени Стайков и Божков.

Протестна мрежа“ внесе на 25 февруари сигнала за „организирана престъпна група“ срещу Василев, Пеевски и Бареков. Още на следващия ден главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка и изиска данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност”, Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията и Българската народна банка.

Очаквайте подробности.