Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият генерален директор на БНТ Константин Каменаров от днес официално седи в стола на Вяра Анкова. Тя лично посрещна наследника си, избран от СЕМ повече от година, след като вторият поред и последен по закон мандат на Анкова начело на обществената телевизия изтече.

Вяра Анкова сдава властта на Константин Каменаров в БНТ. Снимки БНТ

Каменаров подчерта колко е важна приемствеността и наследството, което остава в телевизията."Екипът на БНТ е най-голямата ценност на телевизията и всеки човек оставя частица от себе си в нея", каза Вяра Анкова и пожела успех на новия директор.

Добре дошъл в този кабинет, който не знам дали е най-добрият, но със сигурност е най-отговорното място тук в телевизията и съм изключително щастлива, че тук сега влиза един човек, на когото това място не му е непознато и всички хора, които работят тук - също. Той е преживял нашите проблеми, нашите радости. Сигурна съм в успеха на този екип и му пожелавам само ей такива слънчеви мигове в този кабинет", каза още Анкова.

Каменаров бе в първия екип на Анкова в телевизията в качеството му на оперативен директор. През 2013 г. той напусна поста и се яви на конкурна за генерален директор на БНТ. Тогава обаче СЕМ избра Вяра Анкова за втория й мандат на върха в обществената телевизия.

Каменаров благодари на Анкова за пожеланията.

"Аз ще кажа само, че съм много щастлив да поема тъкмо от теб тази позиция, защото тук са минали множество достойни хора в този кабинет, но пък приятелството и професионализмът между нас са нещо, което безкрайно много ценя, за което истински много благодаря. И още веднъж ще използвам възможността просто да помоля за най-нормално спокойствие тук. Работа има много и ще си я свършим всичките."

 

Коментари

Успех!

Успех на новия директор на БНТ! Дано да поосвежи програмите на БНТ1 и БНТ2, както и на другите канали на националната телевизия. Все пак, следва да отбележа, че при силната конкуренция, която съществува, БНТ продължава да представя качествени неща и да провокира интерес - поне при мен, а вярвам и сред мнозина други зрители. Има какво да се вземе от миналото - конкретно за децата (визирам 90-те и анимационните сериали от онова време), както и да се мисли за настоящето и бъдещето, правейки исторически и документални продукции като BBC (стига финансите да го позволяват, разбира се). Смятам, че когато БНТ се преобрази и стане още по-атрактивна, това ще провокира и частните телевизии да направят промени в своите програми.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.