От рано сутрин пред пунктовете за заявяване на щети на най-големите застрахователни компании има опашки от пострадали автомобили. Падналата вчера градушка над София повреди десетки хиляди коли - счупени прозорци, напукани стъкла, вдлъбнатини по покрива и предния капак. 

Най-големите застрахователни компании удължиха традиционния срок, в който клиентите им могат да заявят щети. 

ДЗИ удължава работното време на своите пунктове до 19:30 часа до края на работната седмица. В събота и в неделя също се въвежда извънредно работно време - 8:30 до 16:00 часа. Клиентите на компанията ще могат да заяват щетите не в обичайния срок от 5 дни, а ще имат на разположение 25 дни. Повече информация тук.

"Булстрад" удължава срока за заявка до края на месеца - 31 юли 2014 година. Компанията няма да изисква от своите клиенти да спазват всички условия по договорите. Центровете за опис на щетите ще работят от 8:00 до 19:30 часа.

Пострадалите не е необходимо да регистрират уврежданията на телефонния номер на контакт центъра на компанията и не е необходимо да представят документ от хидро-метеорологична служба за доказване на настъпило събитие. Повече информация тук.

"Алианц България" също информира своите клиенти, че не е необходимо да бързат в рамките на 7 дни и ще могат да заявят своите щети до 30 дни след падането на градушката. Повече информация тук.

"Армеец" също удължава срока - от 7 на 15 дни. Компанията предлага друго облекчение за пострадалите си клиенти - освен в София, те ще могат да заяват своите щети и в центровете в страната – Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Перник, Благоевград, Казанлък, Плевен, Хасково, Габрово и Ловеч. Повече информация тук.

 

"Бул инс" също въвежда ново работно време - от 8:00 до 20:00 часа. Срокът за заявяване е удължен от една на две седмици. Повече информация тук.