Очакваше се след позорното 1:7 срещу Германия в полуфинала на световното селекционерът на "златистите" Луиш Фелипе Сколари да хвърли оставка. Не се случи, но все пак се предполага, че той ще направи това след мача за 3-4 място в събота.

"Загубихме от един голям отбор, който игра просто фантастично днес, рече Филипао. - Абсолютно всичко беше против нас. Допуснахме елементарен гол от корнер, което доведе до страх и загуба на концентрация. След това германците почнаха да правят каквото си поискат, гледахме как ни вкарват гол след гол. Това наистина е катастрофален резултат. Аз съм виновен, доколкото определям състава и тактиката."

Сколари се извини на бразилския народ, подобно на някои от футболистите, начело с Давид Луис. 

"Надявам се хората да ни простят и да ни подкрепят в мача за третото място. Да, ще излезем за победа в него. Знам, че няма да е голяма утеха, но поне се надявам да завършим турнира с успех. Момчетата са съкрушени. Атмосферата в съблекалнята е тягостна. Но няма връщане назад, ще опитаме да гледаме напред", добави треньорът.

А капитанът в мача с Германия - Давид Луис, отново събра симпатии от цял свят със сълзите си и поисканата прошка от народа на Бразилия още в интервюто по телевизията, минути след последния съдийски сигнал. След четвъртфинала с Колумбия защитникът утешаваше Хамес Родригес от тима на съперника. Този път той трябваше да бъде утешаван - от германци и съотборници.

"Искахме да дадем радост на феновете, чувствахме, че можем да го направим. Много хора живеят тежко и ние мечтаехме да ги накараме да се усмихнат, да посрещнат по-лесно трудностите. Не стана и много съжалявам. Искам прошка от целия бразилски народ. Дано ни простят. Беше мачът на моя живот, но германците ни надиграха. Бързите им голове ни прекършиха", промълви през сълзи играчът на "Челси", който е пред трансфер в "Пари Сен Жермен".