Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кой развя на Шипка знамето на сепаратистите в Източна Украйна от самообявилата се Донецка народна република? И то точно по време на честванията на 140 години от Шипченската епопея? Събитието предизвика сериозно обществено напрежение, но няколко дни не стана ясно кой точно е донесъл знамето. Единственият кадър от него досега бе от камерата на БНТ.

Оказва се обаче, че зад акта стои не един човек, а цяла организация, наричаща себе си Движение на русофили "Петко войвода". Нейният председател Иван Милчев Иванов заяви пред Клуб Z, че един от членовете на организацията е донесъл знамето по време на честванията.

"Аз съм председател на движението. Не е регистрирано по закон", обясни Иванов.

Иван Милчев Иванов

И изтъкна, че организацията се различава от "казионните" движения, като Национално движение "Русофили" например. Според Иванов казионните организации се събират по зали и "по никакъв начин не пропагандират идеята".

"На фона на тази информационна война ние сме привърженици на историческата истина. Руснаците не са дошли за съкровището на Вълчан войвода. Руските имперски интереси съвпадат с нашето появяване на картата на света."

С тези думи Иванов обобщи "идеята". Запитан как ще коментира факта, че след 3 март 1878 г. има много случаи, в които руските имперски интереси не съвпадат с българските, той бе лаконичен:

"Не коментираме в момента това."

Иванов обаче е убеден:

"Един българофил, т.е. патриот, той сам по себе си няма как да не бъде русофил."

Позицията на Движение на русофили "Петко войвода" е, че в Донецк няма сепаратисти.

"Както те сега могат да бъдат наречени сепаратисти - хора, които се борят за свободата си, така някога и тези, които са носили Самарското знаме, също могат да бъдат наречени сепаратисти, опълченците. Никакъв проблем за нас няма в това знаме", заяви Иванов.

Мнозина изразиха недоволство, че президентът Румен Радев, който присъства на честванията на Шипка, не се е разграничил от знамето. Иванов също е недоволен от държавния глава, но по друг повод. Той изтъкна, че когато е говорил за руско-турската война, не е допълнил, че тя е освободителна. Според него това е неглижиране.

"Не е вярно, че Русия е против Съединението. Замислете се върху въпроса защо по време на сръбско-българската война нито един турски войник не мръдва", обясни Иванов.

Той не приема твърдението, че в периода 1944-1989 г. се е изпълнила мечтата на Русия България да стане "Задунайска губерния". Аргументът на Иванов е, че през 1948 г. съветските войски напускат България. Според него на 9 септември 1944 г. е имало "революционна смяна на политическата система".

"Русия по какъв начин се меси в Украйна не знам", заяви Иванов.

Но допълни, че САЩ също се месят и каза, че познава доброволци в украинската армия, които са финансирани директно от САЩ.

"Външни сили създадоха Майдана", убеден е Иванов.

Според него влизането на България в ЕС и НАТО е най-голямата грешка на България. Иванов припомни, че има държави в Европа, които не са членове нито на ЕС, нито на НАТО.

"Политико-олигархичната система, която управлява България, води до лоши икономически резултати", констатира Иванов.

На въпроса дали българската олигархия има вързки с Русия той отговори:

"Не знам, олигархията навсякъде е една и съща."

Според Иванов дали в момента Русия се меси във вътрешните работи на България чрез българската олигархия е без значение.

"В различните периоди са се месили различни държави. В тоя момент не се меси. Вие да сте видели едно училище, една културна институция, която да не е финансирана от "Америка за Бъгария"? Защото аз не съм видял", каза още Иванов.

Той обаче уточни, че е против всякаква намеса, включително руска.

"Аз съм против всякаква намеса. Ние защо не се месим в културните работи на Америка", попита още Иванов.

И допълни, че официалната власт в Русия чрез директни изявления на бившия руски разузнавач Леонид Решетников е дала своето мнение - че иска да види в България един суверенен партньор.

"По времето на СССР може да са жадували да бъдем съветска република. Поради факта, че сме много зле икономически, логично е никой да не иска да му бъдем губерния. Ние реално икономика нямаме."

Фейсбук страницата на Движение на русофили "Петко войвода" има 2800 членове. В краткото описание се казва следното:

"Групата е

-за обичащите България и Русия

- за тези, които не се страхуват да изкажат мнението си публично и не само във фейса

- за запазване на православния характер на родината ни

- защото истинския български патриот обича от цялата си душа и сърце братска Русия.

- защото няма да забравим паметта и подвига на легендарния българин и русофил Капитан Петко войвода

- Да живее България

- Слава на Велика Русия

- С нами Бог!"

Коментари

Тези клетници със знамената

Мунчо призидентчиту, козата на Овчаров, патреотичните недоразумения и цялата рублосмучеща пасмина е ясна – смуче рубли. Каквото и да прави или говори за Русия – знаем защо го прави. Ама тези клетници със знамената – живи да ги ожалиш. Що за оскотяване (или глад) трябва да те накара да развееш знаме дори не на Русия, а на некви руски зелени човечета? Безнадеждната изостаналост на Русия, бруталната ретроградност и пълната импотентност на режима в Кремъл да впише страната в съвременния свят прави русофилството особено висша форма на дебилизъм.
kate pate's picture
kate pate
new

Тия требе да се трепат и да

Тия требе да се трепат и да се заравят в масови гробове.
i l's picture
i l
ivanll

Крива логика

Кланяш се на последният окупатор - значи си патриот.

Добре.

Добре. А кой ги вее по гей парадите?

Момчил Дойчев :

Из анализ на ЦРУ от 2009 г. Цитирал съм го в моята книга "Политическата коректност против либералната толерантност" на стр.112 : " "Руската федерална служба за сигурност се опитва да мобилизира широкообхватно и успешно елементи на руската организирана престъпност в Централна Европа и на Балканите като оферира всичко - от финансиране на антиамерикански и антинатовски сдружения, оказване на натиск върху определени политици, стигайки до покушения срещу сериозни политици, заемащи антируски позиции.... Кремъл също така оказва подкрепа на екстремистки групи, на неонацистки движения и на леви радикали."

Допиши: Раша използва

Допиши: Раша използва метафизични настроения сред европейците, за да се позиционира като спасител на Европа и християнството. Въпросът е, а дали наистина е такава?
якия русофоб's picture
якия русофоб
русофоба

такива комонистически изруди

трябва да бадат убивани, а главите им да се набочат на колове както едно време. ЗЗД трябва да се приеме отново.
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

Държавата не е Русия....

Държавата отдавна не е Русия, а Путиния . Русия( както предсказа Распутин)беше унищожена през 1917г. На кой Бог се кланя др. Иванов. Този които беше заклеймен от комунизма . За кой рони крокодилските сълзи. Може би има предвид този , който дава рублите Путин.

Много интересни тактика и стратегия има този сайт:

Де факто той пропагандира позицията и целите на тая криминална бъгаро-донецка група. Най-широко и напоително ни облива с техната теза и разпространява техната гледна точка, уж под прикритието, че ги осъжда. Всъщност никой по-подробно не ни обяснява, че тази сган е била на Шипка по време на честванията. И, ако некой не е чул и не е разбрал глупавите им бръщолевения, "Клуб Z" ни ги цитира, за да им обърнем достатъчно внимание. Кои всъщност сте вие, "клуб Z"???
Donsho Fanelov's picture
Donsho Fanelov
Дончо

Ей

Писна ми от предатели,които се цанят за националисти,а в същото време обслужват чужда държава орално!

Правилно е да ти писне.

Правилно е да ти писне. Въпросът е, ако си нахлузи американско знаме, ще го плюем ли? Или знамето на Косово, което е аналогична американска креатура?

Този е пълен кукуригалник

Този е пълен кукуригалник

Абсолютен таральончо, но тука

Абсолютен таральончо, но тука се предлага да го линчуваме. Аз имам въпрос: нарушил ли е някоя административна разпоредба? Не йе? Оти ако не йе, Цлубз дали не подстрекава към омраза?
Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Защо е тази истерия за знамената и плакатите на ДНР

Някой от четящите се чувства повече Украинец и смъртно засегнат ... Ако някой се беше вихрил със накакви символи на LGBTQ дали щеше да има истерия. Защо се говорят откровенни неистини и се преиначава случилото се нима не мина време (дистатъчно) и не е ясно че "комунизъм" и другите негови символи останаха в миналото и сега някй с такова минало или лишен от способността да мисли адекватно със промит мозък се опитва да изрови старите скелети от ямите да ги развява и на това основание да твърди че са живи.
Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Или просто става дума да се заработи някй ГРАНТ ?

Не мога да си представя че човек с нормално мислене може да излива такава злоба в пространството около се бе си ... и си мисля че в Украина нещета не вървят именн опради тази причина липса на мислещи хора и тотално медиино промиване на мозъците !
 's picture

смехурко

Всеки луд с номера си

А тези са с цяла програма.
 's picture

smarf

Аграрна обработка

Искам дебелата патриотка от снимката да я изстрелят от черешовото топче. И останалите отрепки също ,но увити с руското знаме. Директно да ги катапултират в широките сибирски полета. Майката руска има необходимост от наторяване с овча тор.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.