Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Франция търси в момента общи проекти по въоръжаването, тъй като общата европейска отбрана е тяхно бреме заедно с Германия. Това заяви по повод посещението на френския президент Еманюел Макрон бившият външен министър е шеф на Атлантическия клуб Соломон Паси.

"Ако имаме дългосрочно сътрудничество с Франция, това ще бъде великопелпто. Това, което франццузите биха могли да поискат, е една военноморска база по Черно море, за което биха могли да бъдат прекрасни партньори", каза още той пред бТВ .

Атлантикът обясни, че Макрон е по профил проевропейски политик, който иска евроинтеграцията да предшества разширяването на Съюза. И добави, че ако Франция ни подкрепи за влизане в еврозоната, това ще бъде голяма стъпка напред към постигането на тази цел, която според него е по-важна от Шенген.

Той нарече еврозоната на шега "Политбюрото на обединена Европа".

Паси отбеляза, че вниманието към България в момента е, защото заради председателството ние в момента имаме пропорционално много по-голяма тежест в Европа. И отрече Франция да е изоставила Източна Европа.

Той припомни няколко неща, които забравяме, но за които имаме да благодарим на Франция:

"Визитата на президента Митеран през януари 1989 г и неговата закуска с тогавашната опозиция, водена от д-р Желю Желев. Тази закуска подпомогна падането на комунизма в България точно както президентът Рейгън подпомогна падането на комунизма в света.

След това е редно да си припомним огромната подкрепа от президента Ширак за членство в ЕС. Помня как разговаряше с царя – министър-председателя тогава.

След това трябва да благодарим на президента Саркози, който след 2007 г. дойде тук след неговото много успешно включване на финалната права за българските медици", каза бившият министър.

Но Саркози си тръгнал с горчив вкус в устата, защото тогава договорката за купуване на френски бойни кораби "беше изневиделица прекратена", обясни Паси.

Той добави за финал и 2008 г., когато успяваме с французите да договорим общото зарядно устройство за мобилни телефони, което останало "като брошка на ЕС".

Една съвместна сделка по въоръжаването би била много добра стъпка, подчерта отново Паси. Но наблегна, че "повече Европа не значи по-малко НАТО".

Коментари

цв. в. - магнитски's picture
цв. в. - магнитски
арбоклозет

Мале, мале, мале...

"Една съвместна сделка по въоръжаването би била много добра стъпка, подчерта отново Паси. " Монката вече не може да урежда търгове, както когато беше министър и му се ще да се включи в лапачката поне индиректно, по "атлантически". Ех, гладни данъкоядни шебеци, не пипали работа цял живот...

Глупости

Глупости. Че в качеството си на какъв точно би прибрал комисионна Паси? Виж, призидентчиту, на Решетников левия та*ак, или ченгето Чаракачанов, не по-малка руска подлога, бая ще облажат от оръжейни сделки с рашките. Ремонтчета на двигатели, корабчета… има, има. Работата срещу националните ни интереси добри рубли носи, да?

Разкарай се смешник

Разкарай се смешник

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.