Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският посланик в Судан е намерен мъртъв в басейна на резиденцията си в Хартум, предаде Би Би Си.

Миргаяс Ширински е починал от естествена смърт, обяви местната полиция. 

"С прискърбие съобщаваме, че на 23 август в Хартум почина посланикът на Русия в Судан Миргаяс Ширински. Веднага след като получим детайлна информация от сътрудниците на посолството в Хартум, ще съобщим за обстоятелствата около смъртта на нашия колега", се казва в официалното съобщение на Външно в Москва за смъртта на дипломата.

Разследващите органи в Хартум не са открили нищо подозрително и съобщават, че Ширински е страдал от високо кръвно. Възможно е това да е довело до смъртта му, посочиха те.

По-късно пресаташето на руското посолство в Судан съобщи, че посланикът е бил намерен с "пристъпи на остра сърдечна криза". Веднага били извикани лекари, но те не могли да го спасят, пише ТАСС.

Ширински е на 62 г. и е дипломат от кариерата. Повече от 40 години е на служба в МвНР на СССР и Русия. Поста посланик в Хартум заема от декември 2013 година.

Бил е заместник на представителя на Русия в ЮНЕСКО.

Коментари

Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

На рубль надвигается

На рубль надвигается «идеальный шторм»

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.