Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американското Федерално бюро за разследване провежда редовни срещи с енергийни и технологични компании, за да ги убеди да се откажат от използването на антивирусната програма "Касперски", съобщи Engadget.

Според източници на изданието от ФБР считат, че софтуерът, който е дело на руска компания, не е безопасен. Причина за това са подозренията за връзки на "Лабораторията Касперски" с руските спецслужби.

Според CyberScoop срещите са от началото на година и се провеждат регулярно. 

В последната година "Касперски" бе изхвърлена от Белия дом, отказаха се и немалко други държавни институции. На компанията все пак й се размина да влезе в черните списъци със санкции.

Антивирусната програма е изключително популярна сред американския бизнес, но по всичко личи, че скоро ще загуби някои от най-големите си клиенти.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.