Година по-късно Григор Димитров отново е на полуфинал на турнира в Синсинати след победа за по-малко от час срещу японеца Юичи Сугита - 6:2, 6:1. Той защити точките си от миналата година в надпреварата от серията "Мастърс 1000".

За място на финала българинът ще спори срещу Джаред Доналдсън или Джон Иснър. До момента Димитров не е загубил сет от три срещи в турнира. Досега в кариерата си Гришо не е играл на финал в "Мастърс 1000".

До днес първата ни ракета и 46-ият в света Сугита бяха изиграли един мач - доста оспорван и решен в три сета през миналата година в Торонто. Този път обаче нямаше съмнение кой е по-добрият тенисист.

Григор поведе с 3:0 в първия сет след лесен пробив във втория гейм. При 5:2 той реши да не чака своето подаване и направи още един брейк, за да дръпне с 6:2.

Във втората част бе още по-убедителен, като натрупа аванс от 5:0, преди да реши да даде един гейм на своя съперник. В крайна сметка Димитров не се бави много и приключи мача на централния корт след 6:1 и 2:0.

Личеше, че Сугита е доста притеснен - той направи страшно много непредизвикани грешки. Григор пък отново демонстрира, че е в страхотна форма. Поне за момента той играе най-силния тенис в кариерата - както в началото на годината.