Ема Стоун е най-добре платената актриса за 2017 г. според класацията на списание "Форбс". Тя е спечелила 26 милиона долара от за периода от юни 2016 до юни 2017 г. Успехът й се дължи главно на филма "Ла-ла ленд", който й донесе "Оскар" за главна женска роля.

Приходите на Стоун са се увеличили със 160% в сравнение със същия период на миналата година и тя изпреварва победителката в класацията за 2015 и 2016 г. Дженифър Лорънс.

Лорънс, известна с ролите си в поредицата "Игрите на глада" и "Наръчник на оптимиста", който й донесе "Оскар", е на трето място с доход 24 милиона долара. За сравнение - през миналата година тя е спечелила 46 милиона след премиерата на последната част от тетралогията "Сойка присмехулка - част 2".

На второ място в класацията на "Форбс" е Дженифър Анистън, която е спечелила над 25 милиона долара от участието си в рекламни кампании.

Единствената британка в класацията е Ема Уотсън, която заема шеста позиция с приход от 14 милиона долара. За пръв път тя влиза в първите десет най-богати актриси след успеха на холивудската продукция "Красавицата и Звяра", в която играе главната роля.

В класацията на "Форбс" влизат също Мелиса Маккарти, Мила Кунис, Чарлийз Терон, Кейт Бланшет, Джулия Робъртс и Ейми Адамс.