Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров използва посещението си в София, за да се срещне и с почитатели на неговото творчество. В НДК той представи книгата си "Между миналото и бъдещето - Руската дипломация в променящия се свят". Това не е първата книга на Лавров на българския пазар - стихосбирката му "Последната вълна" все още се намира в книжарниците.

Събитието бе водено от председателя на "Форум България-Русия" и член на Националния съвет на БСП Светлана Шаренкова. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин също уважи премиерата на колегата си.

Целите в бяло сред публиката бяха семейство Николай и Евгения Баневи. На последните избори за Европейски парламент нежната половинка на бизнесмена бе независим кандидат и спечели 6188 гласа.

На първи ред бе седнала солидна мъжка компания - президентът (2002-2012) Георги Първанов, бившият вицепрезидент на "Мултигруп" и настоящ ректор на Университета по библиотекарство и информационни технологии Стоян Денчев (вляво), както и последният ръководител на шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов, популярен и като Гестапото.

Икономическият вицепремиер Даниела Бобева размени няколко думи преди началото на премиерата с видинския митрополит Дометиан.

По-късно до Бобева седна и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Високият гост се развълнува от радушния прием на българската публика.