"Реал" (Мадрид) би "Барселона" с 3:1 като гост в първия мач за Суперкупата на Испания. Реваншът е в сряда на "Сантяго Бернабеу". 

Кристиано Роналдо влезе като смяна, вкара един от головете за мадридчани и малко по-късно получи втори жълт и червен картон, като си позволи да блъсне съдията и вероятно ще понесе тежко наказание.

Първото полувреме не бе особено вълнуващо. Пред пълните трибуни на "Камп Ноу" двата съперника размениха по два опасни удара, а ситуациите на гостите бяха по-чисти.

Втората част предложи далеч повече интересни моменти и динамика в играта. В 50-ата минута Жерар Пике си отбеляза автогол след прострелно центриране на Марсело отляво на атаката на "белите", които тази вечер играха в нетрадиционен като цвят екип.

"Реал" заигра по-добре, а Дани Карвахал пропусна да направи 2:0. В 69-ата минута Роналдо влезе като смяна на мястото на Карим Бензема. И си опита късмета с ефектен ножичен удар, при който не улучи вратата.

Постепенно "Барселона" натисна и започна да застрашава Кейлор Навас. В 76-ата минута Луис Суарес падна артистично пред вратаря и съдията отсъди доста спорна дузпа. Лео Меси бе точен за 1:1.

В 80-ата "лос меренгес" отново дръпнаха в резултата след брилянтна контра и още по-брилянтен завършек на Роналдо, който отляво от ъгъла на наказателното поле порази целта с бомба в далечния ъгъл - 2:1.

В бурната си радост португалецът съблече фланелката си и получи жълт картон. Около 120 секунди по-късно при нова контра Роналдо опита да си изработи дузпа при съпрокосновение с Юмтити, но вместо това за втори път видя жълтия, а оттам и червен цвят.

"Барселона" се вдигна на финален щурм, но въпреки че бе с човек по-малко, "Реал" нанесе още един удар. Това стана в 90-ата, когато резервата Марко Асенсио заби втори страхотен гол с поразяващ шут в горния десен ъгъл на Андре Тер Щеген - 3:1.

"Мадридистите" взеха голямо предимство, но Барса все пак не е за отписване на "Бернабеу", макар че днес тимът игра много слабо срещу вечния съперник в своя дом.