Любослав Пенев напуска "Ботев" (Пловдив), заедно с целия си щаб от националния отбор! Негов наследник ще бъде Велислав Вуцов.

Очаква се информацията да бъде обявена официално в следващите минути!

Причината Пенев да си тръгне е коренно променената ситуация в клуба след поставянето на КТБ под специален надзор и влизането там на квестори, назначени от БНБ. По информация на Клуб Z досегашният благодетел Цветан Василев е заявил пред подопечните си в клуба, че не може по никакъв начин да осигурява издръжката. Твърди се, че общите задължения на „Ботев” към банката надвишават 40 милиона лева и засега не е ясно как ще процедират квесторите към този дълг. Одитът вече е готов, но няма официална информация.

В близо 50-те милиона са всички досегашни инвестиции по базата в Коматево и строежът на стадион „Христо Ботев”. Може да се окаже, че напълно логично концесията за базата е заложена в КТБ. 

В този момент „Ботев” може да разчита само на траншове от трансфера на Тодор Неделев от „Майнц” и на парите от продажбата на Абел Анисе в "Лудогорец". При това положение бюджетът на клуба няма как да надвишава 3,5 милиона лева, а това веднага води до задължителни рестрикции. Трескаво се търсят възможности за продажба на още играчи. Но и това не е лесна работа, тъй като футболистите късат договорите си и бягат. Както направи защитникът Веселин Минев, който набързо разтрогна с "Ботев" и вече бе представен в "Левски".

Петимата привлечени през зимата играчи от румънското първенство ще бъдат освободени без никакви финансови претенции от страна на клуба.  „Ботев” вече не може да си позволи да им плаща високите заплати. Вероятно ще бъде предложено намаление на всички, които решат да останат. А това ще са най-вече юноши. Така "Ботев" от фаворит за титлата може да се окаже във втората половина на таблицата.

Като стана въпрос за юноши, свиването на разходите вече започна в школата, където също харчеха с широки пръсти. Говори се, че са съкратени трима треньори, а на останалите ще бъдат предложени нови договори със занижени заплати. 

 

Очаквайте още подробности!