Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентската институция отговори на официалното питане, изпратено до държавния глава Румен Радев от три медии - Медияпул, Вевести и Клуб Z - за номинирания от него член на Комисията за защита от дискриминацията Петър Кичашки.

Въпросът бе какви са мотивите на президента за неговото решение. Повод за това бяха многобройни критични публикации и негативни мнения в публичното пространство, свързани със схемата за източване на средства през сайта "Хаштаг-БГ" чрез медийните пакети в кампанията за референдум през 2015 г и с работата на Кичашки в Института за модерна политика.

От президентската администрация намериха за необходимо да отговорят на г-н Евгени Петров, главен редактор на "Вевести", със следното писмо:

 

 

По-голямата част от писмото е разясняване на пълномощията на президента при избора на членове на Комисията за защита от дикриминацията. В края по отношение на Кичашки пише следното:

"Що се отнася до кандидата Петър Илиянов Кичашки, същият е номиниран чрез мотивирани предложения от различни юридически лица с нестопанска цел и граждани - общо 39 на брой (29 юридически лица и 10 физически лица). Отговаря на изискванията на чл. 42 от ЗЗДискр. Той притежава висше юридическо образование, правозащитен опит и необходимата експертиза в областта на защитата от дискриминация. Г-н Кичашки е участвал в редица национални и международни правозащитни мероприятия и е постигнал значими резултати в защита правата на хората с увреждания."

Господин президент, имаме допълнителни въпроси.

  • Съмненията и нередностите около дейността на Петър Кичашки  без значение ли са  за президенството?
  • Кои са 39-те юридически и физически лица, номинирали Кичашки за поста?

Имаме основания да се съмняваме в стойността на тези номинации и възможността за наличие на конфликт на интереси - нещо, видимо в схемата за усвояване на средства на данъкоплатците от медийните пакети.

Очакваме отговора Ви.

Коментари

 's picture

smarf

Паноптикум сътворен от полезните идиоти

Военизиран, прост, селяндур! Напълни президентството с амортизирани армейски кобили, циментирани комуноиди, мафиоти и обикновени хайдуци като последното недуразумение. Гаф след гаф, фатмащина и руски слугинаж ражда кочината наречена президентство.
 's picture

godo1952

Калин

Румен Радев, този емотикон на Русия, назначен от Решетников, до такава степен е обезличил президентската институция, че вече дали слушаш Нинова или Радев няма никакво значение. Безлична фигура, не притежаваща достатъчна интелигентност, за да прояви каквато и да е минимална гъвкавост и политическа дипломатичност. Един червен партиен бордюр, клакьор на Русия, следващ интересите на тези които са го сложили на това място.Той повече от това не може. Ще берем срамовете до края на злополучния му мандат на този селяндур.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.