Пълен триумф записа националният отбор по художествена гимнастика във финалите на Световната купа от сериите "Чалъндж" в Минск. Със златни медали от столицата на Беларус си тръгват Невяна Владинова и ансамбълът.

В отборната надпревара гимнастичките ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс изиграха по безапелационен начин своето съчетание с 5 обръча и заслужено получиха от съдиите оценката от 18,700.

Втори останаха представителките на Беларус с 18,100, а трети завършиха италианките със 17,650.

Вчера възпитаничките на Весела Димитрова допуснаха изпускане именно на съчетанието си с обръчи, което им отреди петото място в многобоя. Нашите се представиха добре и във второто си съчетание, за което грабнаха бронзовите отличия.

Ансамбълът ни бе оценен с 18,350 за изпълнението си с топки и въжета. Толкова получи и Италия, но според правилата италианките са втори, защото имат по-висока оценка на изпълнение, а българките на трудност.

Златото спечелиха представителките на домакините, които бяха оценени от съдиите с 18,500.

Невяна Владинова също се представи брилянтно в надпреварата, след като успя да спечели пълен комплект от медали. Хубавицата грабна златно отличие за съчетанието си с обръч, за което получи високата оценка 18,850.

Във финала на бухалки Владинова заслужи сребърен медал, а втората ни представителка Катрин Тасева се класира пета. За огнената си лента пък Невяна се окичи с бронз. А Тасева зае отново пета позиция.

Във финалите на топка Катрин завърши шеста, а Владинова - седма.