Ангела Меркел е велик европейски лидер, заяви в Берлин бившата първа дипломатка на САЩ Хилъри Клинтън. А руският президент Путин тя определи като "хитър клиент с доста хлъзгава кожа", предаде Ройтерс.

Бившата първа дама на Щатите е в германската столица за представянето на книгата си "Труден избор". Очаква се на изборите след две години Хилъри Клинтън да се кандидатира за президент от Демократическата партия. Тя засили тези прогнози и с изявлението си в Берлин, че е "крайно време Америка също да има жена за лидер". Коментар, който тя направи веднага след хвалбите за Меркел. Но побърза да заяви пред журналистите, че не може да потвърди че "си търси работа".

"Ще реша дали да се впусна в надпреварата за Белия дом в края на тази или началото на другата година", казва Хилъри в интервю за "Билд".

"Меркел е велик лидер в Европа, мисля, че тя е велик световен лидер и още - тя носи Стария континент на раменете си, което никак не е лесно", подчерта съпругата на бившия президент Бил Клинтън. След което се пошегува, че и двете си падат по панталоните, което засилва положителните й чувства към германската канцлерка.