ЦСКА спечели първата си победа в този шампионат, като надигра насред Пловдив местния "Ботев" с 6:2 в двубой от третия кръг.

Бразилецът Фернандо Каранга вкара три гола, единият от които бе от дузпа. Той все повече се утвърждава като голмайстор на "червените". А агитката му лепна прякора Вкаранга.

"Червените" поведоха с 2:0 чрез Каранга и Тиаго съответно в 9-ата и 34-тата минута. Последваха два незачетени гола на Каранга и греда за "червените". "Ботев" успя да намали на 1:2 чрез капитана си Лъчезар Балтанов в 37-ата минута. При този гол остана съмнение, че двама футболисти на "канарчетата" фаулират Антон Недялков от гостите.

В края на първото полувреме се стигна до спорно положение в наказателното поле на домакините. Съдията обаче реши, че няма нарушение срещу Каранга.

В 54-тата минута Йордан Минев, играл в миналото за кратко в ЦСКА, получи жълт картон за нарушение и червен за обида по адрес на рефера.

10 минути по-късно ЦСКА поведе с 3:1 от дузпа. А след още 4 минути вече всичко бе решено с третия гол на Каранга в мача, който направи 4:1.

Косоко, който също някога носи червената фланнелка, направи 4:2. Малко след това обаче "Ботев" остана с 9 души на терена. Фернандо Виана се контузи след сблъсък със съперник, а пловдивчани вече бяха извършили трите си смени.

Влезлият като резерва Кирил Десподов вкара два гола през последните 6 минути. Така той се реваншира за критиките по негов адрес напоследък.