Принц Уилям спаси жена, блъсната от полицейска кола, по време на последната си смяна като пилот на Въздушната спешна помощ на Източна Англия. Жената е била тежко ранена, а херцогът на Кеймбридж я е транспортирал до болница с хеликоптер, съобщава Би Би Си.

Служителите на Въздушната спешна помощ отговарят на сигнал за изчезнала жена след катастрофа в четвъртък вечерта. Принц Уилям и екипът на пилотирания от него хеликоптер се отзовават и откриват тежко ранена жена, която е транспортирана в болница.

Все още не е потвърдено дали тя е изчезналата при катастрофата. 

"Екипажът на Въздушната спешна помощ на Източна Англия, в който снощи беше включен Уилям, се е отзовал на сигнал за инцидент южно от Норуич, при който има ранен от пътнотранспортно произшествие. Пациентът е стабилизиран на място и е изпратен в болница "Адънбрук" с тежки травми на главата", заяви говорителят на организацията.

Вторият в линията на наследяване на британската корона се отказва от службата си като пилот във Въздушната спешна помощ на Източна Англия, за да поеме повече задължения в двореца, които кралица Елизабет и баща му принц Чарлз трудно изпълняват.