Парламентарната сесия беше успешна, а това ново правителство има ясни параметри и реши няколко важни въпроса. Това заяви в последния работен ден на Народното събрание депутатът от "Обединените патриоти" Милен Михов.

"Първо има стабилно мнозинство и правителство. И на второ място, което като че ли се подминава, се заложи един принцип за търсене на съгласие."

И даде за пример единодушното решение за декларацията за Договора за добросъседство с Македония.

Михов коментира и нападките на БСП и ДПС по време на декларациите за финала на парламентарната сесия днес. Според левицата кабинетът "Борисов-3" не се различава от предишните на ГЕРБ. От Движението пък повториха тезата, че в правителството и управляващата коалиция има фашисти и крайни националисти.

"Това е политическа преднамереност, лишена от основание и аргументи. Ако се приеме, че в правителстовто има фашисти, би трябвало да кажем, че и в президенството има фашисти", заяви Михов, припомняйки, че освен с назначени от "Обединени патриоти" хора, случай с "хитлеристки поздрав" на снимка имаше и съ съветник на държавния глава.

Патриотът отбеляза, че всички партньори в ЕС не само общуват, но и много активно работят с военния министър Красимир Каракачанов по най-големите военни учения на Балканите тази година.

На въпрос какво смята за оценката на българите за кабинета според изследването на "Медиана" от вчера, която бе 3,39 по шестобалната система, Михов заяви:

"Като университетски преподавател казвам, че това е една много добра оценка. Тя е положителна оценка и това означава, че преминаваме в следващия семестър. Така че ние ще си говорим за по-висок успех в следващата парламентарна сесия, надявам се. Това ще бъде постигнато с общи усилия, с диалог, с компетентност, а не с политическо противопоставяне, така както опозицията в лицето на БСП започна още от първия ден на този парламент и това правителство."