ЛЮБЕН ОБРЕТЕНОВ

Делегатите на пленума на БСП, които спряха да говорят пред медиите преди да влязат в залата на "Позитано" 20, очакват обновление в партията и нов конгрес преди събора на Бузлуджа. Зам.-шефката на Народното събрание Мая Манолова обясни, че според нея ще има "откровен разговор, смели решения" и ще се върви към обновление. Тя е убедена, че конгрес ще има преди 2 август.

Мая Манолова

В същия дух се изказа и шефът на софийската организация на БСП Калоян Паргов. Според него обаче конгресът не трябва да е извънреден, защото това предполага тримесечна процедура по излъчване на делегати от всички области. Паргов обясни, че е възможно да има ново заседание на предния конгрес. 

Депутатката Корнелия Нинова също заяви, че според нея е най-добре да има конгрес, ако не за друго, то заради изготвянето на платформата за предстоящите избори. 

Корнелия Нинова

"Днес ще има една първа стъпка на Сергей, втората стъпка ще бъде след две седмици на конгреса".

Това заяви убедено бившият депутат от БСП Георги Божинов. 

"Защо да го огрубяваме толкова?"

Така Божинов отговори на въпрос на Клуб Z дали това означава, че днес Станишев ще подаде оставка пред пленума, а конгресът ще му я приеме след две седмици.

Единствено депутатът Явор Куюмджиев беше по-резервиран към оттеглянето на лидера на БСП. Той обясни, че дори с този водач партията ще се представи добре на изборите, защото има огромен резерв от избиратели, които не са излезли да гласуват на евровота. 

За пореден път от предаването "Господари на ефира" очакваха Станишев пред червената централа, за да му връчат "Златен скункс". Той обаче така и не бе забелязан да влиза на "Позитано" 20. Възрастен фен на соцлидера издебна в гръб екипа на предаването и успя да открадне скункса от журналиста, като при кратката схватка между тях статуетката дори се счупи. След малка гонитба из околните пресечки, "Господарите" все пак успяха да си върнат антинаградата. 

Очаквайте подробности.