Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По плажа на Синеморец наистина са установени петна от мазут, призна пред Нова тв днес министърката на туризма Николина Ангелкова.

Тези петна са изхвърлени от морето от старо замърсяване извън териториалните води на България, допълни тя.

"Веднага сме дали предписание на концесионера да сложи табела, че плажът към момента е замърсен, и незабавно да го почисти", увери Ангелкова. 

Замърсяването е само в района на устието на река Велека. Останалите райони не са засегнати.

Ангелкова бе попитана може ли Черноморието да стане тихо място за семейни почивки или вече е дискотека.

"Искам да ви уверя, че това е тихо място за семейни почивки. Черно море не е Слънчев бряг. Слънчев бряг е като Ибиса в Испания и о. Миконос в Гърция - място за забавление", смята министърката.

Тя припомни, че в Русия миналата година страната ни е класирана на първо място като семейна дестинация за почивка.

Направена била проверка, след като било оповестено, че шезлонгът на плаж "Нестинарка" струва 36 стотинки, но се оказало, че шалтето към него е многократно повече. Това са фиксирани по договора за концесия цени, обясни Ангелкова. Всички други принадлежности може да се предлагат по усмотрение на концесионера, но само при желание на туриста, а не задължително.

Накрая водещата попита Ангелкова къде ще ходи на море.

"2-3 дена бях на Златни пясъци. Със сигурност ще ида на южното Черноморие. Винаги почивам в България, защото съм убедена, че на место можем да видим какви продукти предлагаме", отговори министърката.

Коментари

 's picture

Arma

ха - ха

Не е вярно замрърсявянета е от луната,

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.