Дебатиите около това трябва ли да се въведе затвор за дестабилизиране на банковата система е дъвка.

Това каза в ефира на бТВ ген. Атанас Атанасов. 

"Това е поредната димка, политическа дъвка. Докато Станишев ходи из Брюксел да събира подкрепа за еврокомисар, докато Доган стиска палци на Искра Михайлова да стане шеф на комисията по регионално развитие, защото там се разпределят едни средства, тук ни занимават с дъвки. А наемникът Орешарски стиска зъби и не подава оставка", посочи Атанасов.

Ген. Атанасов посочи още, че нямало нужда от въвеждането на нови наказания за дестабилизиране на финансовите институции, тъй като в Наказателния кодекс вече имало такива разпоредби. Той посочи чл. 108. Там е записано:

"Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения отКонституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева".

"Няма да лежите в затвора никъде, защото това са едни дъвки", отсече Атанасов и заключи:

"Няма банкова криза. Всичко това е в следствие от шикалкавенето и неподаването на оставка".

Разводът между БСП и ДПС води до това: Цветлин Йовчев, който е министър на ДПС трябва да удари Бойко Великов (БСП) и БОРКОР, каза още генералът, визирайки изказванията на вътрешния министър, че звеното БОРКОР, водено от Великов трябва да бъде закрито.

"Кадровата политика в ДАНС е затворена между сараите и библиотекарския университет. Димитър Иванов Гестапото е шеф на ректорския съвет, а ректорът Стоян Денчев е много тежък лобист на ДПС. Шефове в ДАНС са доктори в библиотекарския и сега като им свърши мандатът, ще видите къде ще отидат да работят", каза още Атанасов.

По думите му в момента управляващите "искат да минират цялата държава със своите калинки". Така щели да минират и работата на бъдещото служебно правителство.