Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Най-важният въпрос, свързан с КТБ, не е стенограмата, а колко пари реално са върнати от масата по несъстоятелността. Очевидно държавата претърпя пълен провал в това отношение. Нито синдиците, нито Фондът за гарантиране на влоговете, нито Министерството на финансите се справиха с тази задача“. Това заяви бившият депутат от Реформаторския блок Мартин Димитров по бТВ. 

Още през април заедно с колегите си от т.нар. Група за натиск от предишния парламент Петър Славов и Методи Андреев той отправи питане към МФ по Закона за достъп до обществената информация на колко възлиза масата на несъстоятелността. 

Отговор така и не е получен и групата е завела дело срещу финансовия министър Владислав Горанов. 

Бившите депутати вече осъдиха Министерство на финансите, за да изнесе данни за данъчните складове за горива. 

Сега Мартин Димитров настоява да се проведе международно разследване по казуса КТБ, което така и не се е случило. 

„Все още не е късно. Парите могат да бъдат проследени и поне част от тях да бъдат върнати, а виновните да бъдат наказани. Така поне бе направено в другите държави, в които се случиха банкови трусове. Сегашното управление иска да не се прави нищо повече - каквото било - било, който откраднал - откраднал“, отбеляза Димитров. 

 

„На стр.18 от публикуваната стенограма №2 става ясно, източването на банката е ставало между 2011 и 2014 г. – това означава и при ГЕРБ, и при БСП. И изведнъж никой от тях нищо не е разбрал. Ако са искали да ги хванат, са могли. Но в това време да управлява БСП и после да казват, че са ни спасили, е много нагло“, изтъкна Димитров.  

 

„А на страница 26 тогавашният лидер на ДПС Лютви Местан вмъква „Предвид на генезиса и развитието на тази банка, аз не смятам, че някой ще може да излезе от тази зала достатъчно спокоен“. Как ви звучи това? На мен ми звучи като „много хора са в кюпа“, допълни Димитров.

Според него президентът Румен Радев и неговата администрация са прескочили решението на съда, като са заличили много текстове, включително и в заглавието. 

Коментари

Ideya Za Bulgaria's picture
Ideya Za Bulgaria
ideyazabulgaria

истината е друга

Олигарсите на управлявалите партии до сега БСП, СДС, ДПС ,НДСВ, ГЕРБ дружно откраднаха 8 милиарда лева от бюджета на страната въртян в КТБ и още 4 милиарда евро печалбите на банката, под мъдрото ръководство на първия ни държавник Борисов- явяващ се личен олигарх на партия ГЕРБ. И за да прикрият този грабеж банкрутираха банката. Сега назначения по политическа линия от Борисов- първи прокурор на страната Цацаров замазва положението с 17 000 страници обвинителен акт, в който нищо не се казва де факто! Не забравяйте ,че от 30 години живеем и упражняваме системата на неолибералния олигархичен капитализъм, където парите са БОГ, банките -главен субект,главен лост е глобалния пазар на движение на капитала без правила и национални рамки, където едрия олигархичен капитал управлява партиите, а когато партията е на власт управлява държавата. Коментар на „Идея за България“ www.ideyazabulgaria.org www.facebook.com/ideyazabulgaria

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.