Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

95 са неохраняемите плажове по Черноморието, повече от половината на юг. За тях ще трябва да се погрижат областните управители на Бургас, Варна и Добрич, съобщи бТВ. Губернаторите са получили общо 790 хил. лв. от правителството, напомня телевизията. Парите за наемане на спасители обаче идват твърде късно – процедурите са тромави.  

Един от неохраняемите плажове е старият плаж на Сарафово. Той е в закътано заливче, което го прави предпочитан и от семейства с малки деца.

Спасители няма и на Северния плаж в Поморие, с много почивни бази край него.

От 57 неохраняеми плажа в Бургас областната управа ще се опита да намери спасители едва за пет. Сред тях и са екоплажовете Иракли и Корал.

Изглед от Иракли

"Ако направим процедура за всички плажове, тя ще приключи в средата на есента", казва областният управител на Бургас Вълчо Чолаков (?!).

Във Варна най-дивите, но и най-посещавани плажове са и най-проблемни.

"Карадере и Паша дере – там самите фирми, които извършват водно-спасителна дейност, и БЧК отказват да сложат водно спасяване, тъй като е много труден достъпът до плажа", коментира областният управител на Варна Стоян Пасев.

Километрите черен път се превръщат в пречка за линейките.

От Областната управа се надяват на компромис от Агенцията за обществени поръчки – да им позволи да наемат спасители с пряко договаряне.

Най-рано спасители, макар и само на някои от плажовете, могат да бъдат осигурени в средата на юли. Неусвоените пари трябва да бъдат върнати на държавата.

СПИСЪК НА НЕОХРАНЯЕМИТЕ ПЛАЖОВЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.