Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква решителен отговор и времето на стратегическото търпение на САЩ към безразсъдния и брутален режим в Пхенян е приключило. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Той говори пред журналисти заедно с дошлия на посещение в САЩ нов южнокорейски президент Мун Дже Ин.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори по света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", каза Тръмп.

Президентът на САЩ определи съюзническите връзки между Вашингтон и Сеул като "крайъгълен камък на мира и сигурността в тази много, много опасна част на света".

Тръмп призова другите регионални сили и всички отговорни държави да подкрепят американските усилия за ефективно прилагане на санкциите срещу режима в Пхенян. Той не назова конкретни страни, но беше ясно, че има предвид Китай - единственият останал съюзник на КНДР.

Вчера САЩ за първи път наложиха санкции срещу една китайска банка, обвинена, че улеснява транзакции на компании, свързани с разработването на севернокорейски балистични ракети.

През март американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че военни действия срещу Северна Корея са "опция, поставена на масата". Той отправи предупреждението си по време на посещение в Южна Корея.

Коментари

Не може САЩ

да не започне агресивна война без причина, когато президентът се сблъска с вътрешни проблеми. 1998 - др. Бол Клинън беше изловен, че послъгва под клетва 1999 - др. Бол Клинън започна война с Югославия. 2001 - терористи от Саудитска Арабия удариха СТЦ. 2001 - Жоро Храсталака подпали Афганистан 2003 - Жоро Храсталака подпали Ирак 2007-2009 - терористи от Ню Йорк разпалиха борсова криза 2011 - Барак Хюсеинич разпали Арабската пролет 2017 - на тапанара Тръмпи му липсват гласове за преизбиране до края на мандата ще имаме поне 1 хубава война и няколко по-скромни.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Виждам, че вече си напуснал

Българското Тръмп общество. Тъжно е да се въртиш като пумпал - накрая не вдяваш, кое е ляво или дясно, болт или гайка, нормална или обратна резба и т.н. Важното е, че Путин е вечен! :)

Когато "автентично-десните" нямат факти

те започват да съчиняват доноси за опонентите си. Един вид, дано нещо полепне :) А фактите са прости - колкото години, толкова войни на САЩ. И толкова години генерация на мигрантски потоци и тероризъм към Европа и родината на "автентично десните". Вашингтонски синдром. Тъжно.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Бори Цеков

не ти ли е симпатичен вече клеветнико? Ама момчето продължава да е съветник на ТВОЯ президент. :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.