Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Режисьорът и аниматор Теодор (Тео) Ушев е поканен за жури на наградите "Оскар". Новината съобщи самият той в профила си във фейсбук.

„С гордост мога да съобщя, че получих покана за гласуващ член на Американската академия за киноизкуство. Вече ще можете частично да ме обвините, ако любимият ви филм не спечели „Оскар“ следващата година“, споделя Ушев, който получи номинация за "Оскар" за филма „Сляпата Вайша“ (Blind Vaysha), но се успя да се пребори за статуетката.

Най-новият проект на Ушев и първата му пълнометражна екранизация ще започне да се снима в България през есента на 2018 г. Филмът е по романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров. Това е и първият режисьорски проект на Ушев, финансиран у нас и подкрепен от Националния филмов център. Той ще е копродукция с Канада и Румъния, а сценарист е авторът на романа.

Лентата е антиутопия и е на практика първи опит в българското кино в областта на научната фантастика. Тя ще разкаже историята на безсмъртна нация, която иска да напусне земята от борда на Пумпала. В това общество женският пол е вече ненужен, ще бъде съхранена само една мостра на приказно красива жена, която ще бъде отнесена в Космоса, разказа Би Ти Ви.

Романът „Пумпал“ излезе преди по-малко от две месеца на българския пазар. Още тогава стана ясно, че Тео Ушев има интерес към проекта – в Дома на киното той откри изложба с илюстрации, вдъхновени от „мрачната фантазия“ на Владислав Тодоров. Аниматорът е и автор на корицата на изданието.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.