Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската хибридка са лошите западноевропейци, които тровят или лъжат с качеството на храните си източноевропейците. Още когато тръгна манипулацията, казах, че вероятността да слагат съставки, които не са оповестени, е нищожна - без да се изключва. Но там хляб за развитие на отхвърляща реакция няма.

Втората хипотеза е, че слагат по-лоши съставки: тоест, не ни лъжат с необявени съставки, но вместо първокачествени съставки, слагат второкачествени. Това също не беше доказано, тъй като разлика в съставните части е допустима в определени граници. Там нищо не намериха.

И остана цената. Много по-скъпо. Тук има заровено куче, но пак... детайлите.

Защо са по-скъпи у нас аналогични продукти? Да започнем, че не е заради логистични разходи.

Остава да е заради по-големи печалби. И тук има две вероятности. Едната е по-високи цени на входа в България и по-високи надценки в самата България. Ами да бяхте проверили и... тогава щяхте да видите къде се формира и как се разпределя премията.

Да, и тук има участие на големите европейски вериги, които работят у нас, но в равна, ако не и по-голяма степен отговорност за високите крайни цени на европейски стоки у нас имат другите - вносителите и търговците. И затова не ни е виновен ЕС. И вие на мястото на тези "юнаци" ще направите същото, защото така се прави и номерът минава при горивата, при търговете, при концесиите... Навсякъде.

Защо само при търговията да има конкуренция? 

Не ЕС, а Кой прави цените високи. Но това няма да Ви го кажат медиите на Кой. Слушам БТВ - "драстични разлики" в качеството на храните в Западна Европа и България (това не е просто фейк, това е пропаганда). Подобно заглавие никак не се поддържа от "изнесените факти", но идеята е хората да запомнят заглавието.

От близо три години се реализира проектът за устойчиво насищане на медийното пространство със скепсис спрямо ЕС и НАТО - ерозия на доверието към тях, за сметка на панегириците за Русия. И като видите резултатите от проучването на Алфа Рисърч, не се изненадвайте.

Бел. ред.: Коментарът е от профила на Илиан Василев във фейсбук. Заглавието е на редакцията на Клуб Z.

 

Ключови думи

Коментари

Другарю Василев,

молим смирено за един коментар-пояснение на Вашите статии тука от 2016, в които обяснявахте напоително, напевно, интересно и уверено, със същия непоколебим тон и поглед, вперен леко нагоре и в бъдещето, как Турски поток няма да има щото пари нямало. Питам за пояснение, щото вече тръби се слагат и в плитката, и в дълбоката част и изглежда, че всичко ще е готово и ще работи в срок, противно на Вашите прогнози. Помним и прогнозите за успеха на Набуко и провала на руския газов бизнес, които също излязоха грешни и за които вече не говорите много. След като прогнозите от полето, в което експертизата Ви е на такава висота не става нищо, как да верваме на приказките за неща, от които си немате халхабер?

Хм

Добре питаш за турски поток, но точният въпрос към Сашо сега е Хибрид, що не мъцнеш нещо за оня Х@Й, дето го истипосват в Свищов? А тия, дето щяха да махат МОЧА в коя миша дупка да ги търсим?

.

чиба при путин бе, розови дирници!

А колкото до "драстичните факти",

не е нужно да чакате "анализи", драги ми господине, може да се убедите сам лесно с прекрасния апарат за химически анализ, наречен език, с който природата Ви е дарила въпреки Путин. Достатъчно е да хванете въздушните автобуси на бившия унгарски превозвач Малев и за 9.99 евро да слезете на летището в Австрия, да си купите там шоколад Милка и да го сравните с тоя от кое да е "Метро" или друг, несвързан с "Кой" магазин. Ще усетите разликата от "шоколад" само с мас и оцветители и такъв, в който има шоколад. Същото важи и за всичко останало. Не се излагайте с неща, дето не ги знаете и не сте ги пробал :)
 's picture

Бобо

Храните

Както е тръгнало ще ядем борш и гречка , ще пием кефир и квас , а по селата ще варят самогон , Ганьо Прасетата те будалкат и да не ревеш като заиграе и нагайката ....

само гледай да не е пастет,

че сега го правят вече само от перушината, по най-нова технология право от брюксел.
 's picture

smarf

Гавазлък

По голями боклуци от произведено в България няма. Но наше село Гавазова, която дори не умее да чете етикета така се тресеше от възмущение за минималните разлики , че надмина и най-тъпите клоуни под шапито.

"произведеното у нас"

става в същите заводи, в които мама и тате са ходели на бригада, само дето вече са собственост на същите фирми-вносители, нестле, унилевер, п&г и по-дребните им посестрими. Пеевски там изобщо не играе, освен като инвеститор - вашите западни приятели обичат паричките на комунистите, мутрите и успелите повече от вас :) Естествено, всичко е хидрогенизирано палмово масло и индустриална химия. Г-н доносник Сашо може и да си мисли, че разликата била само в "логистиката" и че транспортните разходи нямали значение, но всъщност тук суровините и трудът са все още значително по-евтини, а капиталът, който тия крадльовци получиха от началника на Сашо е дори без пари. Единственото, което внасят е "овкусяването", сухи прахчета, които разтварят в българска вода от чешмата и доливат в микса :)
 's picture

Жени

болт

защо не жулнеш една водна чаша антифриз и не замезиш с киселите краставички на корнелия нинова, дето не можахме да изнесем и ни сринаха икономиката?! така ще почувстваш вкуса на българо-съветската дружба.

Женка,

благодаря ти за интересните гурме идеи, които споделяш , явно подсказани от експертния ти опит в "жуленето" на антифриз на коктейлите на бъдещото ДСБ. Сигурно оттам познаваш и тая Корнелия, която, слава Богу, още помним как Костов я издигна навремето. Съжалявам, че ще те разочаровам, но аз съм с, да кажем, по-традиционни вкусове и предпочитам други питиета и друга компания. Вие, сектантите от обкръжението на Мавъра, сте ми малко неприятни, не толков щото не се къпете редовно и на сбирките ви мирише на автобус 79, а щото интелектуалната ви хигиена е на много ниско ниво. Не сте обръщали внимание на реалност и факти вече 20 години.
 's picture

Жени

болт

заформя се хубав разговор и затова само да напомня: природата ни е дала и едно сиво вещество между ушите. ако го използваш правилно, няма да се налага да ходиш с изплезен език, за да разбираш, че нещото в ръцете ти не е кехлибар.

Женка,

отново ти благодаря за съвета. Само бих искал да знам откъде си я научило тая мъдрост, след като по доста тъпичките ти заяждания стриктно извън темата лесно се познава, че никога не си ползвала сивото между твойте уши, било то правилно или неправилно, т.е. няма как да я знаеш от опит. Нещото в ръцете ми също няма как да знаеш какво е, но беше забавно да прочетем между редовете как са те лъгали на Кърниградска. С кехлибар :) Ще излезе, че сте цял отбор фенове на водните спортове вдясно, а не само Тръмп.
 's picture

Жени

болт

тъкмо започнах да свиквам с теб и най-доброжелателно да се опитвам да ти спестя излишни усилия - ти премина към обиди. не е гот. страдам.

"ти премина към обиди"

мило, какви "обиди"? говорим си тука като възрастни хора, както ти започна, така аз продължих. а това, че страдаш като ти прочетат миналото не е проблем на тия, които ти го припомнят, а на миналото ти. сори за което :)
 's picture

Бобо

Прасето и Болта

Свинята майка и Прасето редовно активират по форума разни болтове , я се появи някой дето им бърка в кочината и болтове и гайки са на амбразурата .... Жени безмислено е да се хабиш , остави го в кочината Болта и го съжали , това да те храни Прасе си е гнусно ....
 's picture

Kruger

Жени, защо изобщо

го четете? Няма смисъл да си губите времето с тролове. Просто го прескачайте

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.