Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Истинската самоличност на гениалния уличен художник Банкси може би е разкрита. Без да иска, диджей Голди изглежда, разкри кой е той в интервю, съобщава Би Би Си.

В подкаста Distraction Pieces (радиопредаване, излъчвано в интернет – бел. ред.) Голди спомена мъж, наречен Роб, в разговор за анонимния художник. Гостът не спомена нищо повече от първото име, а водещият – хип-хоп артистът Скрубиъс Пип – не зададе никакви допълнителни въпроси.

Две личности са свързвани с Банкси в миналото – и вероятно тъкмо един от тях е имал предвид диджеят. Първият е Робърт дел Ная от „Масив Атак“. Името му се появи за първи път свързано с анонимния графити артист миналата година, когато шотландски журналист разкри в свое разследване, че именно той стои зад Банкси. Според други твърдения, Банкси е името на колектив от художници, оглавен от Дел Ная.

Другият възможен кандидат за самоличността на Банкси е Робин Кънингам. „Мейл он Съндей“ посочи именно него за човека зад името Банкси. Кънингам произхожда от добро семейство от средната класа в Бристол, завършил е частно училище.

Как Голди стигна до името Роб? В предаването гостът говори за любовта си към графитите в един момент, като току-що е споменал Банкси, казва:

„Много уважавам Роб, мисля че той е брилянтен художник и смятам, че преобърна света на изкуството…“

Междувременно са се появявали и твърдения, че истинското име на Банкси е Робин Банкс – това може би е един от уличните псевдоними на Кънингам.

Вероятно никога няма да узнаем кой със сигурност е Банкси, но изтърваването на Голди очевидно наля отново масло в огъня на слуховете.

 

 

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.