Във Великобритания времето не е топло или студено, а преди всичко влажно. И ако по-голямата част от страната страда от ледените дъждове от Лондон и на север, то в южна Англия термометърът често минава 30 градуса.

Това се случва в Екзитър тази седмица. Градът записа температурни рекорди за няколко дни от юни, недостигани от 1976 година насам. Момчетата в местното школо "Академия Иска" обаче имат проблем - правилата за униформата позволяват само дълги панталони, разказва в. "Гардиън".

Когато момчетата в средното училище възразили, че девойките имат право да са с голи крака, ръководството се пошегувало - ако искате, носете поли.

И ето го резултата:

"Доста освежаващо е", споделя едно от момчетата. 

"Харесва ми лекият бриз", отбелязва друго.

Според него училището трябва да промени стандартите си за униформата. 

Някои от младежите получили забележка за косматите си крака и по пътя за училище купили самобръсначка и се погрижили да изглеждат примерни.

В края на седмицата температурите падат - днес например няма да минат 21 градуса - но някои от учениците споделят, че може би ще продължат да носят поли. 

Ръководството на училището смята да преразгледа политиката си.

Директорката Ейми Мичъл казва:

“Разбираме, че последните няколко дни бяха извънредно горещи и правим всичко възможно, за да осигурим комфорта на учениците и персонала. Засега късите панталони не са част от униформата на момчетата и не искам да правя промени, преди да се консултирам както с учениците, така и с техните семейства. Но доколкото по-горещото време става нещо нормално, ще се радвам да обмисля промени за в бъдеще."