Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заради лошия път е възможно "да се саморазвият болтовете и да изпаднат два или три от тях", обясни тази сутрин пред бТВ говорителката на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова. Тя цитира заключението на двамата използвани експерти, чието мнение е цитирано в решението на Военноокръжна прокуратура - София за отказ за образуване на наказателно производство за случая с развинтените болтове на мерцедеса на НСО, който вози председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. 

"Няма данни за извършена конкретна намеса от конкретно лице, което да е довело до развинтването на болтове. Затова Военноокръжната прокуратура е постановила отказ", каза Арнаудова.

Тя обясни какъв е възможният вариант според заключението:

- Да се саморазвият болтовете и да изпаднат два или три от тях;

- Дължи се на пътя и на възможните препятствия по него – дупки, завои и т.н.

Вчера Лозан Панов се отказа от услугите на НСО и обяви, че ще използва автомобил на съда. Заключенията на прокуратурата за болтовете на мерцедеса обаче провокираха вълна от сатирични коментари в социалните мрежи.

"Няма как да коментирам решението на г-н Панов, той има право по закон да се откаже от услугите на НСО, така че това е негово право", продължи Арнаудова.

"Нямаме основание да считаме, че другите автомобили също имат подобни проблеми" - така отговори тя на въпрос дали има данни и другите автомобили на НСО да имат подобни проблеми с болтовете на джантите. Прокуратурата не е изпатила и указания на службата, защото това не било в правомощията им.

"Постановлението е изпратено на НСО и ако те преценят, биха могли да се запознаят".

Коментари

Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Тези хора защо се излагат

Тези хора защо се излагат като говорят глупости - саморазвили се болтове на джантите на джип модел 2016, на шефа на съда, и при това всекидневно минаващ на проверка! По-големи глупости на съм чувал напоследък!
 's picture

Petyo9

Странно защо

на другите автомобили не им се развиват болтовете? Пък и къде ли са намерили лоши пътища? Тук, у нас, в България??? Ъпсурт! Всички автомобили си джиткат по нашите родни пътища и даже на 40 годишните бракми не им се развиват болтовете, пък видиш ли.... Ами да съдят Мерцедес - Бенц, какво чакат? Защо правят такива скапани автомобили, дето им се развиват болтовете?

Който си е правил някакви

Който си е правил някакви илюзии, че живеем в правова държава, предполагам, че вече е наясно за каква мафия иде реч! Няма да провериш версията, за умишлено развито болтове, но пък иначе е възможно да са се саморазвили, до като е дрифтил по трасето шофьора от НСО... Боже, Боже, колко мъка има по белия свят!

Taka e

Толкова много мерцедеси. Всеки сутрин си навива болтовете преди да тръгне.
 's picture

smarf

Жалки и смешни!

Прокуратурата съвсем е развила болтовете. Тотално се сринаха илюзиите,Надявам се от Мерцедес да им отговорят подобаващо , а и защо да не им извъртят едно дело за нанесени финансови щети. А тази прилича на надуваемите кукли, продавани по секс шоповете.
 's picture

tdrgrgv

Може,но ако им се помогне.Аз

Може,но ако им се помогне.Аз карам само по завои и лоши пътища,но досега не ми се е развивал болт.Абе що не се развиха болтовете на Пеевски или Цацаров?
 's picture

tdrgrgv

Абе представяте ли си какъв

Абе представяте ли си какъв рев щеше да падне ако това се беше случило с Цацаров или Пеевски.То самосезиране на прокуратура,арести,обвинения,намеци за държавен преврат.Лелеее,не ми се мисли.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.