Шумотевицата с направилия силно световно първенство вратар на Алжир Райс М'Боли продължава. Дори британската преса обърна внимание на стража на ЦСКА, като припомни любопитен факт - през 2010 г. той бе на проби в "Манчестър Юнайтед", но до трансфер така и не се стигна. 

Всъщност тогава тестът на М'Боли при "червените дяволи" мина почти незабелязано за медиите и феновете на Острова, тъй като алжирецът бе "Господин Никой". А през тренировъчната база в Карингтън годишно минават не малко кандидати за слава.

Вестник "Дейли Мейл" прави "разкритие" (преди всичко за себе си) как преди четири години М'Боли тренира с "Юнайтед" за по-малко от седмица - под ръководството на наставника на вратарите Ерик Стийл. Стражът беше опция за №2 на поста, а интерес към него прояви и "Нюкасъл". Месеци по-късно клубът привлече датчанина Андерс Линдегор.

По това време вратарският пост на "Олд Трафорд" бе започнал да става проблемен, тъй като Едвин ван дер Саар бе обявил, че през 2011-а се отказва.

А "Дейли Мейл" вкарва в интригата с нереализираните трансфери в "Юнайтед" още една изгряла на световното звезда - колумбиецът Хамес Родригес. Голмайсторът на мондиала до момента два пъти бил предлаган на Алекс Фъргюсън, но и двата пъти легендарният треньор го отхвърлил. Вместо него той взел недоразумението Бебе и Хавиер Ернандес-Чичарито.

А по-рано днес БГНЕС обяви, че Райс М'Боли е пред трансфер в "Олимпик" (Марсилия). Твърди се, че интерес към хитовия вратар проявяват още "Милан" и "Интер". Лошата новина за ЦСКА е, че клубът не може да вземе за него повече от 300 000 евро - по силата на освобождаваща клауза в договора на алжиреца с фиксирана тази скромна сума.