Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След заседанието на Съвета за социално партньорство в МВР зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и шефът на най-големия полицейски синдикат СФСМВР Валентин Попов заявиха, че съветът е преминал много спокойно и най-важното: прието е, че заплатите на полицаите трябва да бъдат вдигнати.

Споразумения са постигнати и в частта, че трябва да има промени в Закона за МВР, които касаят полицаите и изцяло да има нов Закон за МВР, пише .novini.bg.

На следващия съвет ще бъдат поканени министърът на финансите Владислав Горанов и шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Тогава предстои да бъде обсъждано кога и с колко ще бъдат увеличени заплатите на полицаите. Попов повтори, че синдикатите искат да има скок на заплащането с между 15% и 20% и поясни, че подорбностите тепърва ще се уточняват.

На брифинга на Балабанов и Попов стана ясно, че всички на съвета са се обединили категорично около идеята, че трябва да има нов Закон за МВР, а не да се кърпят членове.

Валентин Попов съобщи, че за момента протести на полицаи няма и напомни на журналистите, че такива има, когато няма диалог с властта.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.