„Причина да бъда изключен от ДПС е, че аз не позволих да ни се месят в работата”, заяви пред Нова тв кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.

Във вторник Централното оперативно бюро на ДПС взе решение да изключи кмета на Хитрино и председателя на общинския съвет Мустафа Ахмедов, а причината – съмнения, че парите, предоставени за възстановяване на селото след взрива на цистерни, не се харчат прозрачно. Информацията беше съобщена от депутата от ДПС Йордан Цонев.

„От медиите разбрах, че съм изключен от партията”, разказа днес кметът Исмаил.

Той отговори и на обвинението на Цонев, че се държал арогантно, като каза, че с избирателите си няма проблем.

"Аз съм арогантен с такива като него. И такива тежкари от жълтите павета в София, на гърба на хората всичките тези години...  За разлика от Йордан Цонев аз съм бил само в ДПС, аз не съм дошъл от някъде с други цели. Аз мисля, че Йордан Цонев не е в ДПС, за да защити моите права и свободи, той е в ДПС за нещо друго", коментира Нуридин Исмаил.

Той съобщи, че до момента са изразходвани малко над половин милион лева от общо 2 милиона лева, които бяха събрани по време на благотворителната кампания за хората от селото, организирана от БЧК. А отчети се лепели на вратата на кметството, какот и се качвали в сайт.

"Всичко е отчетено пред ръководството на БЧК", твърди Нуридин Исмаил.

В селото наричат "измислени мотивите", посочени от централата на ДПС. Кметът потвърди с недвусмислени числа съмненията, че в Движението го наказват, защото "не им излизат" гласовете на последните избори.

"Ако искат политически да се разправят с мене, нека да се върнат на политически теми - там е по-интересно. Не са излезли (гласове на ДПС) не само в Хитрино, а и на национално ниво. Те не са излезли и на областно ниво, и на общинско ниво. Ние, ако на общинско ниво сме загубили 1000 гласа - а ние имаме своето си обяснение за това, - на областно ниво ДПС загуби 13 000 гласа. И за тези 12 000 пак кметът на Хитрино ли е виновен? За тези 169 000 гласа на национално ниво, които ДПС е загубило, пак аз ли съм виновен?!"

Той заплаши, че истината е друга и че, като се прехвърлят на тема политика, "има повече неща да каже".