"Партии се опитаха да ме контролират, да „укротят опърничавата” и да се възползват от това, че са ме подкрепили. Аз оставам безпартийна и ако някой иска да ме контролира, няма да го позволя." Това заяви кметицата на район „Младост” Десислава Иванчева по Би Ти Ви.

Вчера лидерът на "Нормална държава" и бивш депутат от БСП Георги Кадиев свали доверието си от кметицата с пространен текст във фейсбук, в който заяви, че са направили "перфектната кампания за грешния човек".

Носейки "вината пред гражданите на р-н "Младост", той поднесе извиненията си за издигнатата си кандидатура. 

По-рано вчера потомъкът на поета Никола Вапцаров и зам.-кмет на „Младост“ Никола Вапцаров подаде оставка и отправи тежки обвинения към кметицата - че е погазила каузата на "Зелен Младост" и е "награбила квартала като Бай Ганьо"

Днес Иванчева коментира оставката на Вапцаров така:

"Той дълго време беше в болничен и обърка администрацията с липсата си."

Граждани, подкрепили кметицата на „Младост”, се разграничиха от нея и я обвиниха, че не е спазила обещанията си за спиране на застрояването в квартала.

„Не мислим, че управлението на „Младост” върви на добър път. Когато човек няма административен опит, му трябва време да се научи. Но вместо да се учи, ситуацията става по-зле. Отдели не функционират в администрацията, проспиват се ключови  моменти от спирането на застрояването”, отбеляза Войслав Тодоров, който е общински съветник от "Нормална държава".

Иванчева беше категорична, че не е лесно да се бориш срещу партии с опит, които са мислили, че ще контролират общината. По думите й няма нито една жалба при обществената поръчка за саниране и нищо нередно в тях.