Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Азербайджан по покана на колегата си Закир Гаралов. Взаимодействието по дела за правна помощ, усъвършенстването на електронните услуги, натовареността, атестирането и повишението на прокурори бяха сред темите на разговорите, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Посещението е в рамките на подписаното едногодишно споразумение за сътрудничество между прокуратурите на България и Азербайджан, съобщават от държавното обвинение.

Закиров от своя страна е представил системата за атестации на прокурорите в Азербайджан.

Ежегодно се провеждат тестови изпити на всички прокурори, резултатите от които се обработват в момента и веднага се предоставя резултатът. По този начин прокурорите са в течение както на законодателните промени, така и на съдебната практика.

Цацаров има още срещи с министъра на правосъдието и с председателя на Върховния съд на Азербайджан-г-н Рамиз Рзаев и г-н Фикрат Маммадов

По време на посещението е била осъществена среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев, но научаваме, че той е мислел не само за госта си:.

"Г-н Алиев поздрави премиера на България г-н Бойко Борисов по случай личния му празник - пишат от прокуратурата . - Пред г-н Цацаров той изказа благодарност за добрите отношения с България и представи институционалните промени, които се въвеждат в Азербайджан.  Сред тях са повишаване на квалификацията на служителите в държавната администрация и в правоохранителните органи. Той заяви,че най-важно е създаването на добри условия за работа, за да може държавата да има изисквания към магистратите и служителите за качествен труд."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.