Тимът на Франция трудно подчини Нигерия с 2:0 в поредния осминафинал на световното, а на четвъртфинал чака Германия или Алжир, които играят от 23:00 часа българско време.

И днес спечели фаворитът, но и днес това не стана лесно. "Суперорлите" като цяло доминираха през първото полувреме, създадоха повече положения и се справяха с "атомното" нападение на "петлите". В началото на второто полувреме африканците продължиха да играят по-активно. 

Все пак колкото повече мачът отиваше към продължения, толкова повече тимът на Дидие Дешан показваше, че иска да реши нещата в редовното време. Франция напипа играта си, почна да тормози защитата на противника. Нигерийците два пъти чистиха топката от голлинията, веднъж и гредата им помогна след топовен удар на Кабай.

Все пак в 78-ата минута стражът Винсент Ениама сгреши, като поднесе топката на главата на Пол Погба, който вкара с лекота за 1:0. В 90-ата Джоузеф Йобо си вкара автогол - 2:0 за Франция.

Тимът на нигерийците е поредният от Африка, който си тръгва от световното. И го прави със скандал. Вчера стана ясно, че и в лагера на "суперорлите" се бунтуват за премии от футболната им федерация. Това вече се случи в отборите на Камерун и Гана. Финалистите от "черния континент" сякаш се бяха наговорили да стачкуват с финансови претенции преди и по време на мондиала.