Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Банковата криза свърши!

Съгласно данните, с които БНБ разполага в края на работния ден, напрежението от петък, възникнало вследствие на организираната криминална атака срещу някои български банки, в края на днешния ден вече е преодоляно. В резултат на предприеманите мерки банковият сектор в България функционира нормално, съобщи централната банка.

Възползваме се от възможността да благодарим за разбирането и подкрепата на всички държавни институции, политически сили, медии и цялото българско общество. Отново обръщаме внимание за необходимостта от трезва и внимателна преценка на всяко публично изявление по отношение на българската банкова система, призова БНБ.

Заедно с това централната банка пусна и друго съобщение, от което стана ясно, че от 1 юли намалява лихвените проценти по депозити на поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка до средния им пазарен размер за банковата система по видове, матуритет и валути, изчислен съгласно лихвената статистика на БНБ за размера на лихвените проценти по депозити към май 2014 г.

Същата мярка се налага по отношение и на дъщерната на КТБ "Креди Агрикол България".

За домакинствата средният лихвен процент по новопривлечените депозити през май е 3,59 на сто в лева и 3,44 на сто в евро, показва статистиката. Повече данни може да откриете на сайта на БНБ.

В същото време в КТБ част от депозитите се олихвяваха и на нива от 7-8% годишно.

Ключови думи

Коментари

стелт

Първо трябва да благодарите на българските вложители за проявен разум. И да упрекнете тъй наречените политици, най-вече като Антон Кутев и Бойко Борисов, за зловредни изказвания, подлежащи на наказателна процедура. С изключение на Реформатоеския блок, всички останали се оказаха доказано вредни за България в екстремна ситуация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.