Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната служба за охрана в сряда, шест дни, след като е станал инцидентът с развинтените болтове от колата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, реши да съобщи, че нещо подобно се е случило.

И даже обяви, че е направена проверка, резултатите, от която са предадени на Софийската военна прокуратура.

За случая се разбра едва във вторник след срещата на Панов с президента Румен Радев. 

По-рано днес след среща с президента Румен Радев главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че нито Панов, нито от НСО са уведомили прокуратурата за случая. Цацаров разпоредил проверка веднага, след като президентът го информирал за случая.

„Президентът ме информира, че след като е разбрал вчера за инцидента от колегата Панов е разпоредил незабавно проверка, в качеството си на висшестоящ на националната служба за охрана. Тази проверка е в ход и е интензивна“, каза главният прокурор.

В същото време стана ясно, че Военно-окръжна прокуратура се е самосезирала още вчера, след изявление на Панов пред журналисти, в което той само загатва за случая.

Ето и пълното съобщение на НСО:

Във връзка с доклад за пътен инцидент, установен на 01.06.2017 г. по време на движение на пътя Берковица-София /прохода Петрохан/, по разпореждане на началника на НСО незабавно е започнала служебна проверка. Предмет на проверката са причините и условията, довели до разхлабване и липса на болтове на задно ляво колело на автомобил за специализиран транспорт на председателя на ВКС, охранявано лице по чл.21, ал. І, т. 1 от ЗНСО.

В хода на проверката ръководни служители и технически специалисти на НСО са извършили оглед на автомобила, преглед на всички документи за извършени ремонти и техническо обслужване, на записите от служебното видеонаблюдение в гаража и на мястото за паркиране, както и на ежедневната проверка на контролно-техническия пункт за готовността на автомобила за експлоатация на 01.06.2017 г.

Комисията за извършване на служебната проверка е постоянно действащ орган, назначен със заповед на началника на службата.

Събраните от служебната проверка материали са докладвани от комисията на началника на НСО на 07.06.2017 г. и по негово разпореждане са изпратени на Софийска военноокръжна прокуратура по компетентност.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Е, и?

Е, и? Каква изчерпателна информация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.