Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Точно в 19 ч българско време президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер посрещна премиера Бойко Борисов в двореца "Белвю" с ръкостискане. Борисов само се разписа в Книгата за гости, двамата с домакина позираха за снимка и безмълвно се оттеглиха. Изявления на двамата държавници нямаше, а информация след срещата дойде от пресцентъра на Министерския съвет.

"Европа има нужда от Вас и Вашето правителство, Балканите имат нужда от Вас, България има нужда от Вас".

С тези думи президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер се е обърнал към министър-председателя Бойко Борисов по време на срещата им в Берлин, съобщиха от пресцентъра на Бойко Борисов. Той пристигна в германската столица директно от Париж, където разговаря с президента Еманюел Макрон. 

В Германия Борисов ще обсъди шансовете за скорошно членство на България в Шенген и еврозоната. Срещата му с канцлера Меркел е насрочена за утре. 

Щайнмайер поздрави Борисов за третия му мандат начело на изпълнителната власт в страната и му пожела успех в отговорната му работа през следващите четири години. 

„Високо ценим отличните и приятелски отношения с Германия“, изтъкна премиерът.

По думите му интензивният двустранен политически диалог е ясен сигнал за волята и на двете страни да укрепват партньорството си по въпросите от взаимен интерес. 

Премиерът Борисов благодари за разбирането и солидарната подкрепа, която България получава от Германия в рамките на партньорството в ЕС и в НАТО. Той специално акцентира върху усилията на страната ни за влизането в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген.

„Убеден съм, че добрите отношения между България и Германия, в духа на традиционното приятелство и споделените европейски ценности, допринасят за реализирането на общата цел - изграждане на силна, стабилна, просперираща и обединена Европа, която да отговори на очакванията на гражданите и успешно да се справи с предизвикателствата“, каза още министър-председателят.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.