Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия е одобрила схема за предоставяне на ликвидност на българските банки на стойност 3.3 млрд. лева. Това гласи съобщение на Комисията от тази сутрин.

Механизмът ще предостави нужна и пропорционална ликвидност в контекста на външни за системата, небанкови обстоятелства, съобщават от ЕК.

На 29 юни българските власти поискаха одобрение за схемата, която ще предостави кредитна линия на българския банков сектор на стойност 3.3 млрд. лева и представлява форма на държавна помощ. Целта е да се отговори на спекулативните атаки.

ЕК оцени предложението и прецени, че то е съвместимо с правилата на Единния пазар на ЕС.

Хоакин Алмуния, който отговаря за конкуренцията в ЕК, е приветствал мярката.

Ключови думи

Коментари

Index

Това беше важно да се случи, за да изпрати директното съобщение, че от тук нататък подобни атаки ще са предварително обречени на провал от една страна и че хората, които се подведоха в петък, могат да са спокойни.

on

Реално паниката нямаше как да се осреби, ако никой не се беше вързал (или поне пренебрежимо малко хора)

Д.

Заглавието не подвежда ли? Те одобряват схема, предложена от българските власти и която ще бъде изплатена от българската хазна най-вероятно. Не ги наливат към нас.

Nik

БРАВО!!

До "Д"

Заглавието е абсолютно коректно. Тези пари са от фонда за гарантиране на влоговете, което са си пари на "хазната", както казваш, но за всякакви подобни харчове - трябва да имаме съгласието и одобрението на ЕК.

управление "Емисионно"

Знаете ли кое е едно от основните правила на валутния борд? Държавата/БНБ нямат право да рефинансират търговските банки. Е, вече имат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.