Петър Стоянов да оглави правителство на националното съгласие в рамките на този парламент, предлага лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Той пристигна за участие в консултациите на президента Росен Плевнелиев с политическите партии, които започнаха преди минути. На тях трябва да бъдат поставени задачите пред настоящата власт преди оставката й и разпускането на парламента.

Участието на Бареков в срещата е в качеството му на евродепутат, присъстват и други негови колеги от Европарламента.

Бареков специално уточни, че не е питал Петър Стоянов дали иска да е премиер. Шефът на ББЦ имал готови и трима кандидати за финансов министър, като един от тях е Светослав Гаврийски.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък заяви при пристигането си, че темата за банковата стабилност е по-важна, отколкото тази за оставката на кабинета. Той очаквал от заседанието да се излезе с ясна позиция, за да се успокоят хората относно финансовата стабилност на държавата.

Началото на консултациите беше белязано от протести пред вратите на президентството, където се бяха събрали петдесетина човека. Те освиркаха мощно Михаил Миков, Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Николай Бареков.