Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Центъра на Москва. Малко момче рецитира „Хамлет“. Идват полицаи, които започват да го дърпат. Намесват се родителите му, но това не помага. Детето е вкарано в полицейската кола и отведено в районното управление „Арбат“.

Видео от тази случка бе разпространено в социалните мрежи и предизвика гнева и на руснаци, и на хора по целия свят.

Сайтът на радио „Свобода“ съобщи, че полицаите са се опитали да подведат под отговорност родителите на момчето.

Всичко започнало така:

Момчето е на разходка с приятелка на семейството. Тя седяла на пейката с книга в ръка. Детето пък започнало да рецитира на висок глас. Внезапно се приближила полицейска кола и детето било вкарано вътре – без никакво обяснение. Подробностите разказал пред медиите бащата на момчето Иля Скавронски. Той уточнява изрично, че детето му не е просило.

„Той се занимава с театър. За него изявата на улицата е борба срещу притеснителността му“.

Скавронски разказва, че жената е преживяла нервен срив, след като един от полицаите ги заплашил да ги подведе под отговорност за нападение над органите на реда. Полицаите твърдят, че са задържали детето заради просия, а бащата – за обида на полицай.

Късно през нощта на петък срещу събота семейството е било освободено.

Упълномощената от президента на Русия да съблюдава правата на децата Анна Кузнецова обяви, че ще се заеме със случая. Ръководството на полицията в Москва е поело ангажимент пред нея да извърши проверка.

Адвокатите на семейството обявиха, че ще подадат жалба срещу действията на полицията.

 

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Хаха, взели го за просяк,

Хаха, взели го за просяк, малоумниците. Ето затова по соцвреме нямаше просяци. А във Виена и Париж е пълно.

Ама сте едни голи...

Ами да, "нямало" е инакомислещи. Всичко е било тип-топ.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Руски блядки...

Сечи ги, вари ги - руски блядки и пияници ще си останат. По-близки до родово общинния строй, отколкото до цивилизацията. Да им пратим освен азбуката и по един буркан с краставици да си мезят, докато се напиват с чистител за баня.

О, колко храбри

журналисти се намират, като трябва да се напише нещо срещу Москва. Ако е нещо на родната сцена, не смеят да си покажат главичките от дупките си. Хиляди деца годишно у нас се разделят от семействата си за да се "усвояват" евросредства в приемната грижа и да се крадат средства от социалната система в полза на кризисни центрове и центрове за обществена подкрепа на "наши хора". Но ако не е в Москва - нито дума. Полицията навсякъде "съдейства" по подобен начин, обичайно доста по-груб. Родината на тези явления е на запад от нас.
Николай I's picture
Николай I
Николай I

Ваше Превъзходителство, Вие

Ваше Превъзходителство, Вие сте идиот!

Чакаме Русия да влезе в 21 век

Да, подобни неща са се случвали в Англия например. В дикенсова Англия. Но това е 19-ти век. Отчайващата изостаналост на азиатския фашистки режим в Кремъл е кошмар за поданиците му и посмешище за развития свят. (Както са и българските му фенове, путьовците генерали и обикновени корнелки.)

Нивото

на журналистиката определя и нивото на феновете... ;)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.