Луис Суарес получи неочаквана подкрепа за полученото вчера тежко наказание - четири месеца да не играе професионално футбол и дори да не стъпва на стадион. Против суровата санкция се обяви неговата жертва - италианският защитник Джорджо Киелини, който пострада от захапката на уругваеца по време на световното. 

Бранителят написа официално изявление на сайта си.

"В момента не изпитвам никакво чувство на радост, отмъщение или гняв към Суарес заради инцидента на терена. Остана само гнева и разочарованието от самия мач. Сега мислите ми са с Луис и неговото семейство, защото им предстои много труден период. Винаги съм приемал недвусмислено дисциплинарните санкции от страна на компетентните органи, но същевременно смятам, че приложеното наказание е прекалено голямо. Искрено се надявам поне да му бъде позволено да остане близо до съотборниците си по време на мачовете, защото подобна забрана действа като истинско отчуждение за даден играч", гласи становището на италианеца.

Междувременно и клубният тим на Суарес - "Ливърпул", обяви, че ще се бори за намаляване на наказанието му. Чака се решението на специална комисия във ФИФА за апела на Уругвай. А футболистът бе посрещнат като истински герой в родината си, където се прибра преди часове. Хиляди фенове го чакаха на летището в Монтевидео.