Багери започнаха събарянето на постройки на Северния плаж в Слънчев бряг. На ударната акция присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новият стопанин на плаж "Слънчев бряг – Север", "Булимпекс АД" започна да разрушава незаконно изградените заведения върху ивицата. Акцията започна днес със събарянето на емблематичния бар "Бикини". Това съобщиха от Съюза на собствениците в курорта

През седмицата вицепремиерът, който има и ресор икономика, Валери Симеонов, обяви, че ще има събаряне на незаконни постройки по плажовете от идната седмица. 

Ще бъдат премахнати 300 незаконни обекта, според намеренията на новия концесионер.

Според съюза наемателят на ивицата бил категоричен, че ще премахне всичките 300 обекта, които са били вдигнати от предшественика му незаконно, но тъй като късно влязъл във владение на концесията това няма да е възможно до началото на активния летен сезон. Министърът, цитирана от пресцентъра си, посочи, че за нея е необяснимо защо се е забавило въвеждането във владение.

От дни плажът има нов концесионер, който трябва да получи плажа абсолютно чист, обясни Ангелкова какво е наложило спешната акция.

Министър Ангелкова присъстваше на разрушаването.

„Преместваемите обекти на плажа надхвърляха 8000 кв. м. Колко са точно незаконните обекти – не мога да ви кажа. Допустимата площ е 4600 кв. м”, коментира още министърката.

Тя обяви и че през този летен сезон цените на плажните принадлежности на "Слънчев бряг-север" са съответно: 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг. За сравнение, през миналата година посетителите заплащаха по 10.00 лв. за чадър и 10.00 лв. за шезлонг. В Слънчев бряг вече има чуждестранни гости от Великобритания, Германия и Белгия, съобщават от министерството.