Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че не е позволил по време на своето управление секторът за сигурност, МВР и ДАНС, да попадне в зависимостта, в която се намира днес. 

"Делян Пеевски си назначи Цветлин Йовчев, Делян Пеевски си назначи Писанчев", каза Цветанов пред бТВ.

Бившият министър нарече това "осребряване на поети ангажименти в предишния мандат" и даде пример с преписките срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, които тогава издаваха вестниците "Труд" и "24 часа", а медиите на Пеевски водеха открита война срещу тях. 

"Службите трябваше да работят по това, което Делян Пеевски си пожелае, аз съм го спирал... Когато видяха, че МВР няма как да бъде използвано, тогава прокуратурата възложи всичко на ДАНС", припомни Цветанов.

Той отиде по-далеч и включи и прокуратурата в сферата на влияние на депутата от ДПС Делян Пеевски. Повтори още веднъж, че е имал само 7 срещи с него, а не 40, както показа справка на МВР, издадена от наследника му Цветлин Йовчев. Цветанов нарече тази справка "стъкмистика".

"Противопоставял съм се и затова ми се случи това, което наблюдавате през последната една година".

През последната година Цветан Цветанов получи 4 обвинения, а по едно от делата получи 4-годишна ефективна присъда на първа инстанция.

Няколко пъти Цветанов избяга от конкретен отговор на въпроса как е било ограничавано влиянието на Пеевски. "Информирал съм", отговаряше всеки път политикът.

Цветан Цветанов припомни, че тандемът Пеевски-Василев бил създаден още по времето на тройната коалиция и началото било овладяването на медиите. Не отрече, че по времето на ГЕРБ групировката расте, но допълни, че държавните пари в КТБ са щели значително да намалеят, ако партията на Бойко Борисов била продължила да управлява и втори мандат.

Ключови думи

Коментари

vesela

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Деян

Чудно ми е от къде произлиза тази огромна власт, която имат Цветанов и Пеевски в партиите си. Цветанов е очевидно, че къса поне пет процента от изборния резултат на ГЕРБ. Причината е ясна - много простащини, малко акъл и подлост в изобилие. Това е неговото амплоа. Вероятно за годините министерстване е събрал толкова компромати за колегите си, включително и за Борисов, та никой не смее да го закача. А Пеевски е маша в чужди ръце. Удобен е с това, че е българин, превърнал се в еничарин на Доган. Трудно е да го премахнат, защото със задкулисната си власт се превърна в трудно преодолим фактор в обръчите на Сокола. Така двама иначе посредствени хора станаха значими за това, защото в България критериите за кариерно израстване са изродени до степен да се превърнат в своего рода перверзия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.